Jumaat, 7 Januari 2011

:: saya pening dengan Pos Malaysia ::

ha tudia..satg semua pekerja Pos Malaysia pakat dok mai komen kat entri ni...yong sangat pening kepala sekarang..macam-macam masalah...oke xpe..yong kena cool kan? so rileks yong (pujuk hati sendiri)

26hb lepas yong ada pos dua barang untuk customer.tapi tak sampai lagi sampai sekarang..bole pulak today hp wat hal...xde bateri..pastu charger rosak..pejabat pos call pon xleh nak jawab..ni da pkol 12 a.m baru tengok punya banyaj miskol ada haa...pastu customer cakap pej pos btau dia barang tu dorang da anta..cuma yong yang silap tulis address..oke fine..kalo betul yong silap tulis..yong dengan rela hati akan ganti semula barang tu pada customer..tapi yang lagi satu tu apa kes??dah la jauh nun di Sabah..barang tak sampai..cemana nak gagau cari weh..oh pliss..check kat web tertulis masih ada di Sungai Petani..hey gila ke 26hb Dec 2010 pos tapi 6hb Jan 2011 masih x sampai..ingat guna setem ke apa??

oke seyes da serabut gila..nak tido da..DEMAM!


Nota Alinac- eh napa ek hati sakit setiap kali p pej pos yang kat situ pulak..akak tu x reti nak senyum ke..dah la layan macam nak tak nak..ingat orang xde duit?

10 ulasan:

Nora Shahaira berkata...

pejabat pos mana tu yong..meh akak serang babap dia..akak pun nyampah org keje gitu..

alexa yussida berkata...

takde pos lain ke yong?hee..

Citarasa Rinduan berkata...

salam..selamat pagi jumaat sayangku

sabar yer, buat repot, pasti ada jalan penyelesaian........
kamu seorang yang cool...harus tabah dengan dugaan ini....

kak slute dgn sikap kamu yang mesra pelanggan.............kamu bisneswoman berjaya..............

miszlullaby berkata...

Ada award you're cool like a snow untuk yong.Jemput amik ye=)

http://miszlullaby.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

niDa berkata...

oh oh kesiannye... tp mmg slalu kan masalah cmtu diorg hadapi...

xtau mcm mn bahagian customer service... dah tebal kot telinga..

::Budak Degil:: berkata...

haha..sabar yong..
agknye yang ke sabah tu, posmen terjatuhkan dalam sungai kot..haha

Pinky Pixie berkata...

sabar dear,

yatie pun alami bnda yg sama. skrang da pham ngn pos malaysia. da lebih cool sikit. haha

kdang2 yatie gune, pos ekspress, smpai dalam 3,4 hari. area k.l ke melaka. kadang2 smpai dlm sehari plak. xpaham2..

penah guna pos daftar plak, sampai dlm smngu. omg, lg tensen. haha.

pos laju pun ade je masalah, dyorg slah tngok poskod. alasan, posmen keje pagi2. so, dyorg ni kdg2 penat. ok, fine. ngeh2

lg 1, kat bhgian kaunter, akk tu nak masam muke je, pehh, panas hati. naseb la terdesak guna pos laju. nak guna pos lain xreti. haha.


sabar je la.
*sorry terpanjang plak komen. kehkeh

alinac lover berkata...

k.nora-pej pos sungai petani le kak.heheh

alexa-yong cuba gak pasni nak cari yg lain

kak ayu..thanks kak :) syg kak aww

mL-done.suda siap..heheh

nida-tau xpe..slalu gila kena gitu

dak degil-ala..xnak ar..nnti kena ganti.hahaha

pinky-tau xpe..mmg btol pon smua.sakit ha hati ni

ardinihumaira berkata...

jom3 guna kangaroo lak :D

Nadia arRumaisha berkata...

nadia punya satu kes, pos express...check di internet, unsuccessful... dah lame, dari pertengahan disember...kalo takleh hantar just resend balek kat kita tapi ader certain2 pos office jer camtu...sadis ahhhh

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...