Rabu, 20 Oktober 2010

:: alahai Poslaju..tak habis lagi ka?? ::

hehe..lama x cerita tentang poslaju kan? lama ke ek...ala takpe la lama ke baru ke..yang penting meh baca cerita panas-panas lagi ni.cerita ni berlaku petang tadi..

hari ni yong keluar pergi pos barang customer pada pkol 4.30++ petang tadi..yela..sekarang kan musim panas.tambah penyakit migrain yong ni sekejap datang..sekejap hilang..maka da petang sket baru la kuar yer.redup sket

da pkol 4 lebey. ofcos la pejabat pos biasa da tutup kan..yang tinggal pejabat pos laju yang SATU tu.. nak mudah kena p situ jela..yela da memang khas untuk pos laju..lagipon yong nak mintak borang pos banyak-banyak sket sebab stock borang yong da nak habis..bila p pejabat pos biasa..yong mintak borang dorang bagi satu jerk..kedekut! huh

tapi masalah dia sekarang..macam biasa la kan..yong takkan masuk pejabat pos tu..sebab kes aritu tu la..hehe.. geli oi nk tengok muka mamat tu..

masa abg halim mai sini ari tu..yong ada mintak tolong abg halim tolong p masuk pos barang order tu..abg halim cakap.mamat tu dok tengok-tengok tingkap..cis! kan da kata..depan abg halim dia buat gitu..see..yong tak tipu kan..selama ni dok cerita kat abg halim je..sekarang bia tengok sendiri mamat tu..hehe

adoyai! hari ni punya kes pula..yong mintak adik sepupu yong yang darjah 5..punya la penakut yong ni kan..sampai mintak tlg adik sepupu sekolah rendah gitu! wakaka! pengecut!!!!

da selesai semua adik sepupu yong btau.."yong, abg tu kem salam"..dia tanya "ain mana?"..
damn!

kan da kata..mesti je ada berita nak disampaikan..apa kena mamat tu ek? GELI ah!!


yong fobia nak p pej pos sekarang..xpe..setiap masalah ada penyelesaian kan.harap tak lama lagi..amin!




Nota Alinac-tangan besar dari muka kan?

8 ulasan:

fina. berkata...

tula yong cantik sangat! hehe. lain kali buat dono je yong. takpun ajak abg halim yong pegi sama sama, show off sikit yang yong dah berpunyaa:)

ekinashikin berkata...

boleh plak mcm tu ye..
x abis2 lagi dia..hihi

ello berkata...

abg pjbt pos 2 ske akk kot..

wuuuu scary~ hahaha

Anna Boleyn berkata...

uih takut jugak klu de org camtu ekk. mcm fantik sngt je ngan yong. huhu

suzie rahman berkata...

beliau nyowat yong ka..cun sgt.hihi

ardinihumaira berkata...

wohhh.. pejabat pos tu nak kena lastik tol :D

Salmia berkata...

nnt nak try p la pos laju kt situ. nak tgk mamat yg mna yg yong mksudkan tu.. hahaha..

IntanBerlian berkata...

yong, aku nak ngadu ni. hari tu aku pos sari untuk customer. sekali dia pulangkan balik.dengan alasan orang tu tak dikenali. entahla tak dapat jumpe rumah ke ape.. adoih. geram aku.. dah la aku bayar postage. repost kene bayar lain..,aih.

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...