Ahad, 7 Ogos 2011

Kuih Lompat Tikam | oh gini ek rupa nya..sedap

Salam semua..wah! sehari suntuk tak sempat nak update blog..ni dah tengah malam baru bole nak cerita heee..aritu masa p bazar ramadan..yong ada p gerai jual nasi kerabu.yong beli untuk tok..tak tau la sedap ke tak.sebab yong x makan banyak pon..masa tu yong masih sakit mulut sebab ulcer..so makan bubur je :p

ka gerai tu ada jual kuih jugak.tapi yong tak pernah tengok kuih tu..yong tanya la.."ni kuih apa ek, kak?" kak tu jawab "kuih lompat tikam" (dalam loghat kelate la..hehehe) waa yong terus amik dua bungkus..dah lama yong teringin nak makan kuih ni..sebab dengar nama cam best je sebut..dok fikir la jugak cemana la rupa kuih ni..and finally jumpa! harus la rembat lebey sket kan..

so now da dapat la merasa cemana rasa kuih tu..yang kaler putih tu sedap..yong suka sebab rasa dia lemak-lemak gitu...erm..pasni nak cari kuih apa pulak ek..rasa macam ada je kuih yang yong tak pernah makan..tapi tak tahu kuih apa....


korang? ada tak kuih yang tak pernah makan lagi setakat ni?? ce citer..ce citer..

8 ulasan:

SyUhAdA berkata...

ooh..ni ke lompat tikam..
x penah ml lg nie...

mr.kylephytrie berkata...

haa....smlm pn aq makan gak...tp sos ye gula merah cmpur santan cair....adehhh...kat johor kitowg pggl kuih sum-sum....tp sos nye cume gula merah je....

mzhany berkata...

ni lompat tikam versi kelate, kalau versi ganu xde pulut merah tu.

pernah makan kuih kosidoh? ni ganu punyer. tapi memang susah nk cari kt luar ni, hany dah pergi 4bazar xde...

Ardini Humaira berkata...

dni kalo makan lompat tikam makan pulut merah ja ngehehe ngelat btoi

alinac lover berkata...

@SyUhAdAyong pon bru try hehhe

alinac lover berkata...

@mr.kylephytrienk try lg la

alinac lover berkata...

@mzhanykosidoh blom lg

alinac lover berkata...

@Ardini Humairasedap ek mkn gitu ja?

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...