Sabtu, 11 Jun 2011

:: Korang suka ka bila orang panggil korang GEMUK???!!! ::

ok mood langsung x baik petang ni..habis orang kat rumah ni kena sound baekkk punya dengan yong..silap sket panjang yong berleter...adeh..geram!! geram!!

ni semua bermula bila ada yang tegur yong GEMUK.wow! ada ka yang suka bila dipanggil begitu? ai? ofkos not oke! meluat btoi...ni tadi kan yong ada p kenduri kawen..masa dok bersiap-siap tu ler ada hamba Allah sorang ni cakap "ee, nampak gemuk lah".. *oke aku sentap dah ni..dok sekejap terus tukar pakai baju lain...


ni baru jap tadi..nak keluar p hantar abg sepupu ke hostel..sekejap je pon..pakai baju biasa-biasa jer..tapi macam nampak isi terlebey kat perut ni.abe halim kata oke..*nampak sangat nak amik hati je tu :p meluat x ikhlas langsung..tapi hamba Allah yang sama tiba-tiba cakap lagi "ni seluar bila ni??" yong btau la seluar lama..
beliau kata "siyes yong da makin "naik" sekarang" adeh! pedihhhhhh pedihhhhhhhh!

yong kalo bab-bab berat badan ni sangat la sensitif oke.. sentap giler..malam ni malas nak makan malam dah! sedih T__T

dalam kereta ada lagi yang bersuara (orang lain la pulak) "eh yong, tadi adik nampak perut yong berlipat"
hambik! kalo korang la kan...sehari sampai 4 kali kena sound tepek gitu agak2 apa la tindakan korang ek?
yong da hangin satu badan..tengah bawak kete tadi yong kasi signal kiri terus STOP kereta..bukak pintu terus dok belakang jadi penumpang..haa baru tercengang ampa! padan muka.

nota Alinac : diet bermula esok "kot"

16 ulasan:

Weeda berkata...

betul yong..weeda pun sakit hati kalau ada orang tegur weeda gemuk ke ape ke...


lagi satu yang weeda sensitf sangat bila ada orang tegur muka berjerawat..lagiii la rasa macam nak makan orang...kalau yang tegur tu muka licin tu boleh tahan, ni pesen muka jerawat lagi banyak..sedangkan weeda tak penah nak tegur2 jerawat2 orang ni...

TINA berkata...

Assalamualaikum

yong tina dah sent pic kat page yong.yang tina bulatkan tu

syila may berkata...

yong..rilek lar..
syila lg slalu kena walaupun bdn kecik je..
org ckp yong cmtu yong just ckp cmni..
"bia lar gemok pn xsushkn korang pn"
lgpn yong bkn gemok lar..
yong sama je mcm syila..just chill k..
mulut org yong bkn ley tutup mcm tempayan..

Citarasa Rinduan berkata...

kak pun makin gemuk....

kalau orang berkata, like tegur...mmg like yong.. sensatif gile....

jom kurus

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe kalu orang cakap awe gemok awe akan cakap 'biasalah senang hati dan ada orang jaga..heheh' walaupun agak sentap..tapi lepas tu yang si tegur tu akan kena juga ngan awe..

jeBateja berkata...

ishhh...anggap sebagai cabaran lah....untuk berusaha menjadi kurus...ahakz....

FaTinFiRDaUs berkata...

mmg geram kalau ada org tgur kita gemuk.. :(

Katak Gomok Sulie berkata...

hehehe...ye ka..?janji sihat yong...diet2 juger, jgn sampai memudaratkan kesihatan sudah yong. accept who u are, sapa lagie nk accept kalau bukan diri sendiri. Hehehe....Xpe yong. Chayok!Persetankan mereka semua. Janji yong hepi.

TINA berkata...

Assalamualaikum

tina tengok badan yong ok ja.kurus pun bukan lawa mana pon.tina kurus orang panggil tulang n kering terus.mulut manusia mana leh tutup

chenta airpink berkata...

hi yong
first time komen kat page yong..hehe
memang xsuke kalau orang kate kite gemok.sentap habes

tapi skrg dah kurus kering.lagi orang tegur.sigh!..mkn banyak pon badan tak naek.huhu

Ardini Humaira berkata...

dni pon sakit ati.. ingat lagi masa bertunang tu. kawan dni cakap.. "ehh ko nampak makin emuk aa pakai baju cemni.. "


:'( kecewa betul.. hhuhu

lipan lapa berkata...

muahahaah, ni ader la entri yong yg paling klaka i loikke.. double loiikkee.. jgn mare yong peace :-)

sinar layal berkata...

patutnya cakap lah berisi cikit ker..lain la kawan betul2 close kan..i pun banyak kali kena macam nie tau..ader yang teruk sekali masa raya dah la org tue datang malam..salam punya salam, dia pun cakap nie maid ker..bacin betul mulut.rasa nak cili ajer..btul2 xbleh terima..

farra8979 berkata...

dlu mmg sentap gak la sape cakap gitu. tp kan, skrang ni malas dh nk kesah... klu org cakap paper pun, senyum je la. wlupun muka sendiri dh merah cam udang kena bakar tp wat dunno ajek... huhuhu...

mimie kamisah berkata...

memang sentap r..
mimie kadang2..bukan kadang2..memang selalu dan akan sentap bile orang tego kite makin berisi.. seybok r diowang (yang menegur) tu...
kalay ye pun kite ni gemok, tego dalam hati dah la.. ni siap perli2 bagai.. :(

Redbloodsnow berkata...

betul tu yong. zie pun sama...cuma yg bezanya...org selalu tegur zie kurus. menyampah okeh. benci! sbb zie ni mmg kategori cicak kubing :(

dah try dh pun berisi kan bdn. still gak bdn gnie.rasa nak aje zie sepak mulut org yg menegur n make fun of it...pui

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...