Jumaat, 18 Februari 2011

:: Kursus Haji minggu ni takda Class ::

Salam semua..ingat tak dulu yong pernah buat entri masa dalam kelas kursus Haji? yang x pernah baca bole click here oke..so da lama x start cerita pasal kursus tu kan? hampir terlupa da yong.hehe..

minggu lepas yong ada pergi lagi kursus nyer.sekarang ni belum lagi masuk lagi bab haji.baru masuk bab Fardu Ain..wajib oke kita pelajarinya.kalo Fardu Ain kita tak tahu..cemana dengan Haji yang kita bakal buat tu? so better belajar je kan.. First class ari tu pergi sana, yong ada beli buku nota ni..kira nota macam buku teks la..balik rumah bole study..masa dalam class ustaz tu dok terangkan la secara detail semua tentang Fardu Ain..yang mana agak-agak macam tak tahu tu.bole jadi tahu la bila kita p majlis ilmu ni..happy juga dapat belajar ilmu agama.


 muka depan nota haji :)


belajar Fardu Ain dulu..yang penting sekali..cara solat, ambil wuduk..kot ada yang tersalah buat ke apa ke kan.so bole refresh balik masa ni :0


syarat-syarat sah solat, rukun solat..semua ada..

But, minggu ni yong takda class..sebab semua ustaz yang mengajar area sini semua akan p mesyuarat di Penang..mesyuarat tentang Haji la :) so, after this baru kitorang akan belajar secara detail tentang Haji..banyak bab nak kena baca tau..ada sesiapa nak belajar juga?nanti yong share nak?

5 ulasan:

faiz berkata...

nak pergi haji ke?bgus bersedia awal...fardhu ain memang wajib tapi diri ni rasa macam tak cukup lagi

ardinihumaira berkata...

yong...
bestnye nak g haji
;)

AngahSayang2314 berkata...

wahh bagus nie... imbas balik kan.... dulu masa sekolah ada gak belajar bab2 nie...sampailah ke bab haji..bole gak kalau yong nak kongsi2 kan...

Uchi kay-f @hmad berkata...

menarik ni,dah daftar kat tabung haji blm?aritu mase cuti kf dah daftar tabung haji,yong murah je..RM2 pun dah boleh bukak akaun tabung haji...:p

deAnza-wAnda berkata...

yomg nak pegi haji ker?? wahhh... best la...

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...