Rabu, 1 Disember 2010

:: Segmen : Aku blogger ! So What ??? ::


salam petang semua..hari ni hujan lagi la kat Sungai Petani..tapi bagus juga..sekurang-kurangnya sejuk la sket bilik yong ni ha...hari ni yong nak join lagi segmen dari Blog Ben Ashaari..

segmen ni kira macam soal jawab macam tu la..kena perkenalkan diri.ehehe..malu la pulak kan..:p

oke..Nama sebenar yong ialah Nurul Ain..panggilan yong ni sebab abah berasal dari Perak..maka haruslah dipanggil Yong sebab yong ni anak perempuan sulung dalam keluarga..dan nama Yong ni juga sesuai dipanggil oleh semua golongan masyarakat..tak payah panggil adik @ akak.panggil yong je terus rasa mcm hormat gitu..kekeke..nama panggilan lain ialah ain, nurul dan Diha..kira kalo panggil Diha pon nama yong juga la tu yer..:p

abah asal dari Perak dan mama pula asal dari Kedah.yong lahir penang..tapi sekarang menetap di Sungai Petani..maka yong ni orang Utara la yer..pendidikan biasa-biasa je..belajar tak tinggi mana pon.. bekerja sendiri je sekarang..iaitu menguruskan perniagaan internet dan menjadi suri rumah sepenuh masa walaupun belum berkahwin..

mengenai pendapat yong tentang dunia blog..dunia blog mmg best yer.sebab yong suka share apa yang yong lakukan setiap hari dan apa yang yong rasakan dalam hati ni kat blog..sebelum ni yong memang suka tulis diari.tiap-tiap tahun yong akan beli diari muslimah...dan lama-lama yong da malas nak menulis kat dalam buku sebab ruang tak banyak..satu hari 1 mukasurat je boleh tulis..kalo menulis di blog.yong bole update 5 atau 6 entri sehari..peh..nikmat tu pas luah apa yang kita rasa...pastu kalo orang komen pulak lagi la syok kan..komen pulak kadang-kadang kelakar.memang la sangat bahagia :)

perkara positif bila join blog ni ialah bila dapat ramai kawan baru..customer baru pon ramai tau..syok bila ada kawan serata negeri..luar negara pon ada aww..perkara pahit belum ada lagi rasa..semuanya indah je lagi buat masa sekarang..

sejujurnya yong berbloging ni bukan nak cari nama pon..kalo yong nak cari nama atau populariti da lama yong join jadi artis..tapi..kalo terpopular suatu hari nanti.Alhamdulillah la kan..itu satu bonus..senang sket orang nak kenal owner Alinac Shoppe..hehehe..matlamat yong sekarang nak berjaya je dalam kerjaya yong  sekarang..dunia serba canggih..jadi dengan adanya blog ni..dapat la yong berkembang maju dalam dunia perniagaan online.betul tak?

bangga ke tak jadi blogger? uh! sudah semestnya..sebab ada lagi yang tak tahu blog tu apa yer..so memandangkan yong da hampir setahun join blog ni.sekurang-kurangnya yong da up sket la dari orang yang tak tahu tu..bole je nak share apa yang yong tahu. :)

akhir kata..blog memang besh..tak lama Tegar la saya..kekeke


nak join juga segmen ni? klik sini

10 ulasan:

Sky Before Pinky berkata...

good luck...

Heidi Shafiq berkata...

berblogging adalah satu therapy.. :D

CT berkata...

Rajinnya...kita x biasa dgn si Ben tu. Hebat sangat...hehehe

alexa yussida berkata...

skrg da taw pe mksod yong..hee..ingtkan nama btol..kwn kite org sarawak,name yon syafni:D

pastu mr.korean pon pnggil kte yong~punyerrla tertanya mne dia dpt prkataan tu..tp mnyahut jela..^^

Shin Chantique berkata...

GOOD LUCK KAK AIN!
semoga success OKE!
<3

Amoi MiyaSya berkata...

rajin tol akk ni :D

Azza Firza berkata...

salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

Pendekar Berkuda berkata...

blogging merupakan suatu kepuasan yang tidak dapat tergambarkan...

kakchik@ella berkata...

makin kenal yong. suka kakchik baca. hehe ..

to kak CT.. biasa2 kan la. Ben ok. hehe ..

ardinihumaira berkata...

best yong dapat blogging. dni tak dapat.. tenet vudusss aghhh! :'(

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...