Sabtu, 25 Disember 2010

:: korang guna pencuci muka apa ek hari-hari? ::

bangun pagi..gosok gigi... lalalala (mood nyanyi pagi-pagi)..hehe suka hati tak hari ni hari cuti? bangun pagi terus gosok gigi je terus makan nasi lemak? :p

oke hari ni nak show lagi promosi yang sedang berlangsung..tak lama lagi nak tamat da..yahooo!!!

ni ha cerita tentang pencuci muka? korang guna pencuci apa je ek hari-hari? kalo yong.macam-macam jenis yong pakai.kira masih dalam peringkat eksperimen lagi la..hehe..dah banyak kali yong eksperimen muka yong dengan macam-macam produk..banyak kali berjaya juga..sebab tu produk habis dijual..sebab produk yang yong guna tu semua yang yong jual.banyak kali berjaya tak bermakna yong tak pernah gagal ye.banyak kali gagal juga..hahahahha yang gagal means produk yang tak sesuai la untuk kulit wajah yong..so tak bole dijual.bole buang jerk produk tu.kekeke

muka yong jenis yang sensitif sangat..tahun ni bersyukur takda lagi jumpa doktor atas masalah kulit lagi..tapi tahun lepas ada juga beberapa kali ke pakar kulit sebab guna produk merapu..kah kah kah.masa tu jangan cakap la..malu nak keluar rumah..nama je kerja di spa.tapi muka lingkup..macam terbakar.now da oke..alhamdulillah :)

oke..disebabkan sekarang tengah hot dengan produk BB cream.( ala x kan tak tahu BB cream tu apa?) so cleanser pon da ada yang BB tau..bukan cleanser jerk..macam-macam produk lagi..semua bab nak cantik la tu kan.produk yang yong nak tunjuk hari ni set of BB lah..ada BB cleanser foam & BB Wonder Cream..
fuyooo..terang-terang produk ni khas untuk melawa kan? ada sesiapa tak suka lawa ke? meh btau sket..

ni ha produk nyer.sengaja yong gabungkan produk ni bersama..pencuci dengan krim muka..oke kan? pas cuci muka pagi-pagi..bole la terus apply cream ni kat muka..bila malam..bole cuci muka guna pencuci ni..jimat kalo beli satu set..kalo beli satu-satu.ehem2..kopak jugak tu..

so petua kepada yang nak shopping di Alinac Shoppe..time promosi memang harga yong akan kasi diskaun giler-giler tau berbanding harga bukan promosi...so kalo nak jimat.bole la shopping time promosi..bole kira sendiri harga promosi dengan harga normal...

BEZA...memang BERBEZA..hahahha

BUFFET BEAUTY J

MEMBER
RM56 - Peninsular
RM60 - Sabah/Sarawak

NON-MEMBER
RM60 - Peninsular
RM65- Sabah/Sarawak
 
anda semua kan bijak? so shopping la time SALE..hehe..memang berbaloi-baloi..oke..kepada yang berminat bole la terus ke Alinac Shoppe..klik je sini ya :) 

6 ulasan:

Nurul a.k.a Riko berkata...

Ahkak pakai essential cleansing solution fm dermologica. So far alhamdulillah...cuma ahkak nie ajer yg malas nk gi facial.

KizZ berkata...

huk huk...da lupa plak guna pencuci ape pagi tadi..


Jom sini,
8 Pokok Krismas Terpelik didunia

Lelord berkata...

huhuhu akak dlm tempoh percubaan...jap guna tu...jap guna ni :)

eiela berkata...

oo tengah sale ek. eiela guna herbasoap dari sendayu dengan produk garnier je.


Latest Entri :
1) Contest Cerpen Sesedap Rasa
2) Tips Temuduga Pembantu Tadbir

ardinihumaira berkata...

dni guna anew cleanser.. pastu skang kadang2 selang seli dengan honey soap yang beli dengan yong. hehe... tengah belajar nak stop guna anew products sebab nak berjimat cermat :D

Sophia Rani berkata...

i pkai nano white ng safi.. hehe... nagde2 je nak pakai banyk.. so skrg mcm u baca kat entry i tu, i try guna sabun beras susu... hehehe...

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...