Sabtu, 4 Disember 2010

:: korang pakai Foundation tak? ::


wah..bajet macam pandai mekap pulak yong ni..takda la.saya tak pandai mekap pon. adik sepupu yong yang umur 5 tahun lagi pandai mekap..macam-macam dia taruk kat muka dia..hehe..sib bik comel..

adik sepupu yong selalu kasi mekap kat yong..jadi yong amik jela..dah la mummy punya..maka haruslah dikongsi bersama.kan?

oke hari ni kita cerita tentang foundation..atau orang panggil bedak asas..korang ada pakai foundation tak? sekarang ni ada macam-macam jenis da bedak asas..jenis gel, liquid, cream dan bla9~ byk..hehe

so hari ni yong nak share tentang foundation yang yong guna dan juga yong jual di Alinac Shoppe.

 



ada dua jenis..tapi yong pakai jenis cream je..mudah sket..lagipon da biasa.ada juga yang liquid tapi jenama lain..x berapa sesuai dengan kulit yong..maka yong pon teruskan jela pakai yang ini..foundation ini ada beberapa code..tapi yong pakai yang white skin la..takkan nak pakai yang gelap pulak kan..hehe..bila pakai foundation ni..sunblock da xpayah pakai..kira 2in1 la..jimat kan? pakai sket je then sapu pakai span..terus muka jadi lawa..magic! hahaha..cara-cara nak pakai foundation bole tengok kat majalah DARA.COM keluaran November ek..mmg besh!

masa keja kat spa dulu..pas habis wat facial mesti akan sapu foundation ni kat muka customer.so customer tengok muka dorg akan licin dan lawa je pas facial..da lawa mesti la tanya we all pakaikan apa kat muka dorang.haa..time ni la nak promote..mesti nak punya..dah hbis mesti dorang akan datang beli lagi sebab kat tempat lain takda jual foundation ni..

macam biasa..produk ni keluaran Thailand juga..jenama CUTE PRESS..macam jenama MISTINE juga..dorang antara jenama yang terkemuka di Thailand. produk dorang suma oke sangat.kalo bedak compact pon ada..2 way cake..yang ni pon laris..tp wat masa sekarang ada satu ja stock kat yong..kalo sesiapa nak bole order dulu oke..da sampai stock yong akan beritahu..

so..kalo u all..suka pakai foundation jenis cemana? bole share?



Nota Alinac- p la beli majalah Dara.Com.ada free gift tau..suka yong! hahah

18 ulasan:

SyUhAdA berkata...

syu tak guna pon..
guna bedak compact jer..
mls..
hehe~

kakchik@ella berkata...

ok ke yong produk-produk dari Thailand ni?

noreed berkata...

tak pakai foudation.takut bercapuk kat muka.

CT NoArIzAh ArIs berkata...

eerrmm...sy pun x pki fndtion...cuma serum cream dgn bdk asas je...tapi suka tgk org yg pki fndtn ni muka tetiba je jadi licin!!

Salmia berkata...

muka mia cepat berminyak la.. even dok dalam aircond pun.. huhuhu.. penah pakai foundation ni tp bila muka jd berminyak jd hodoh la. ngee~

alexa yussida berkata...

pakai cream olay active hydrating je..heee..malas+nak cepat n cuaca kat sini buat kulit cpt kering..olay ni je memahami setakat ni..:)

Tyra Omar berkata...

yongg...hee..jom masok contest....kt i pye blog..masok tao tao..:)

fathiah berkata...

saya pakai yg simply siti nye :) tapi x pandai nak pakai ngn span camne? camne ae... span camne ae

annfrendly berkata...

waa macam bestnya foundation yang yong jual ni..

ann suke pakai 2 way foundation kaler kuning langsat..

ardinihumaira berkata...

dni jarang guna fundation sebab dni selebet g kelas hehe

SweetSyaza berkata...

salu tgk alinacshoppe kat fb n blog,unfortunately ite tade tweeter....ngehhehehehe

sekamar rindu berkata...

salam...


singgah follow blog ni...

Tomato Gurl's Life berkata...

cik tom xpernah guna..hehe

rieyana ynn berkata...

yana pegi keje pakai lah..keluar jln2 tak..takut berminyak..yana jenis kulit berminyak..huhu..

fyna berkata...

mcm best..harga berapa ni

Nurul a.k.a Riko berkata...

ahkak pun x reti bab2 make-up nie, tp kalo setakat foundation tu..ahkak retilah sikit2.

Skrg nie ahkak suka pakai Luminous Moisturizing Foundation fm bobbi brown. Ahkak punya kulit muka jenis combination..dry skin + oily skin...so oklah kalo pakai foundation nie.

oh yer..sun block pun ahkak pakai yg ada spF15...utk menjaga kulit muka kita dari kena pigmentation biler dah tua nanti.

ardinihumaira berkata...

dni guna avon yer ;p

Nour Eyza berkata...

haha.. malu nak cakap kite pki foundation ape...tp nk kasi tau gak.
kite pakai mustika ratu punya foundation. murah dan murah..haha.. tade budget nak beli mahal2.. tapi setakat ni ok la.. ;P

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...