Jumaat, 22 Oktober 2010

:: Berhati-hati dengan Touch n Go ::

Rupa-rupanya kad Touch n Go (TnG) pun tak boleh diharap.Kaki tipu jugak.Oleh itu,hangpa dinasihatkan supaya berhati-hati dengan baki kad TnG hangpa.

Aku sendiri dah terkena beb! Masa keluar dari tol Jalan Duta baki kad TnG aku ada RM92.90,tapi bila melalui sebuah lagi tol terbuka di Lebuhraya Duke yang berharga RM2.00, baki kad telah menjadi RM74.30.

Ini bermakna aku telah dicaj RM18.60 untuk tol yang berharga RM2.00. Aku kerugian RM16.60.Itu baru aku sorang yang perasan terkena.Macamana pula bagi orang lain yang tak ambik pot dengan baki kad masing-masing? Kalau sorang dia tipu seringgit, cuba hangpa congak kalau 5 juta pengguna dia tipu sorang seringgit.Buta- buta saja...

Aku pun selama ni tak ambik pot dengan baki kad,hari tu boleh perasan sebab baru top up sebelum masuk tol Juru,sebab tu la senang detect pasai ada resit top up tu lagi kat dalam poket.

Kes ni,aku dah pi buat report kat kaunter TnG,dia kata dalam masa sebulan dia akan bayar balik duit yang terlebih potong tu.Sempat la depa rolling duit tu dulu...aku kasi can la kali ni.Lain kali kalau kena tipu lagi,aku nekad bawak pi mahkamah beb.

Jadi berhati-hatilah kerana penyangak ada di mana-mana saja sekarang ni.Jangan terlalu mempercayai sistem buatan manusia.




sumber-email

11 ulasan:

Ilhamny.com berkata...

tenks 4 info..mmg slama ni kalau guna x penah tgk pon..
pas ni kena alert betul2..

nadey berkata...

biak betik!!!!!!!!!!!!!!!! demssssssssssssssss

ardinihumaira berkata...

tu la.. kena hati2.. huhu

PIDUT ASiS berkata...

hurm...asyik nak makan duit orang secara tak halal je dorg nih..macam mana la org nak caya...

Post Terhangat...

Dibakar Kerana Muslim Atau Orang Asing?

CT berkata...

Ooooo..camtu ke? Akk x pnh guna touch n go...tunai je..hehehe

:~:Budak Degil :~: berkata...

sy pakai touch n go utk naik tren je..huhu

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

ler....sakitnya jiwa....

tamo lah terkena juga..thanks syaring info ini..

sakit2...

Solahuddeen berkata...

hmm. i penggune touch n go yg agak setia. juge abah i. sebelum raye die dapat rebate rm300. tak jadi top up terus. tp die minimum guna rm12 sehari 5 hari seminggu.

pasni i akan check balance.

ekinashikin berkata...

daku pon prnh kena mcm tu jugak..then report..dia refund balik..(take time la)
bru je beli kad tu awal thun tp time report dia kata kad tu(refer tu picca kad) dah lma x jual...so saper yg slhkan...huhuhuh...

SyUhAdA berkata...

ish3...
yg nie pon nak tipu jgk..
mcm2 la skang~

annfrendly berkata...

isk.. macam2 cara nak sedut duit orang kan.. bayangkan kalau 10 orang kena macamtu.. dah berapa dah keuntungan atas angin..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...