Rabu, 13 Oktober 2010

:: Asal usul Aliens dalam Dunia Alinac ::

pergh! tengok tajuk kaw2 nyer..mcm isi dalam entri ni besh lak kan.

haish! sebenarnya xtahu nak mulakan mcm mana :( risau takut silap cakap kang esok kontrovesi pulak..x pasal glamour kena maki je seminggu..

oke.tanpa membuang masa..yong akan terangkan secara detail serba sedikit cerita tentang "aliens" yang yong perkatakan sebelum ni..

Aliens dalam kamus hidup yong terdiri daripada beberapa kategori iaitu

  • ex-my bf (psst..sapa tu)
  • kawan-kawan ex-my bf
  • kawan kepada kawan-kawan ex-my bf (berapa banyak kawan daaa)
  • orang-orang dalam dunia maya yan tidak dikenali then suka komen-komen suka hati dorang je
  • anonymous (sudah tentu aliens ni)
  • dan sebagainya.. (belum fikir sapa lagi layak masuk kategori ni)
oke..sebelum ni.yong mengaku..yong ni agak kurang peka mengenai dunia maya ni..(walaupun da kenal IT sejak form3..masa tu kena p cc je kalo nak chatting)..

ada FB..x private langsung..pictures suma orang bole tengok..bole komen..bajet howt kot! then suka buat status merepek merapu dan meraban..
bole dikatakan kalo post status tu ada je nak komen..yela..status suma mintak penyepak je..mmg la orang suka komen..howt gitu! hahha

ada sekali tu..masa tu ada masalah dengan my-bf..about his EX jugak..maka berlaku lah satu peperangan di alam maya..bukan dengan my bf  nk perang nyer..tp dgn kawan-kawan EX (WTH kan??)

yong masa tu kena serangan ngan Alien-alien(rujuk kategori diatas) tanpa kasihan. haha..gila..da serang mana nak kesian da kan..

status yong bole dikatakan kejap2 ubah..kejap2 ubah..

dah la status tu suma mmg menyakitkan hati je baca..maka adalah Aliens ni terasa..wah..suka dia..dia ajak geng dia suma mai bantai yong..maki hamun jangan cakap la kan..cakap mmg ske hati mak bapa dorang ja..(maaf ayat agak kasar..sebab dorang sebut nama abah yong juga..)

berani ugut nak datang pukul yong la apa la..wah! sungguh tak matured bila cakap macam tu.

kawan2 di fb yang membaca komen2 tu suma mmg suh yong delete je suma komen2 "membina" dorg tu..tp yong biarkan ja.. nak tengok banyak mana lagi "kepandaian" mereka nk tunjuk kat dunia..

apa yang dorg telah cakap tu biarkan jela..x kan nak taip satu2 plak kan..penat jari ni..bole x tido malam yong kalo nak taip..semuanya menyakitkan..mengaibkan... T___T

sapa Aliens tu? blaja tinggi ke?lawa ke??

haa..memang la..Aliens tu semua blaja "tinggi-tinggi" belaka taw..jauh beza la kalo nak banding ngn yong sekarang..yong blaja tahap sijil je..dorang ada ijazah..masa tu dorg still belajar lagi.BAKAL CIKGU katanya..belajar di Perak..kat institusi yang terkenal tu.xperlu la nk btau kat mana kan..semua orang tau tempat tu..

tp kalo baca apa komen-komen dorg..pergh! mampus anak-anak murid x percaya cikgu dorang macm tu..

sebelum ni..yong ni lurus bendul sket..klo cakap dia cikgu tu..sanjung habis da..pk baik-baik jer..skali terkena macam tu...mmg sentap habis lah..

mummy pon perasan perangai yong berubah sejak kejadian tu..berhari juga dorg hentam yong..x ckup kat komen..inbox pon nak jugak..haha..oke..i kasi chance! kawan-kawan ada juga suh p report police.sebab komen-komen membina tu semua berbau fitnah dan amat2 memalukan..mengaibkan yong! gila sapa xsedey bila jadi macam tu..ni nak taip pon rasa nak nangis ja..

sejak tu..yong da kenal da erti REMOVE FRIENDS & BLOCK PERSON..dua-dua tu mmg yong amalkan sekarang...

kalo agak-agak yang komen kat status FB tu x kenal...mmg remove jerk.komen kalo elok-elok tak pe jugak..ni komen semua nak sakitkan hati.. yong risau juga takut saki baki Aliens tu ada lagi..risau takut ada geng dorang baca blog yong..yong tak nak kena hentam lagi! suma tu mmg sakitkan hati yong...

Alhamdulillah..sekarang da oke..n my bf still with me..kalo tidak! dia pon Aliens :p
sampai sekarang.. I HATE ALIENS.. mereka jahat!!!!!


pengajaran yang bole diambil
  • approve kawan-kawan yang kita nak je dalam FB personal.kalo business xpe la nak amik semua kawan..haha
  • private la semua pic yang tak nak kasi orang tengok...
  • private la semua2 info
  • private dan private lagi..:)
  • senang cakap..Fb ni bukan bagus pon kecuali untuk berniaga..hahaha
shawl baru beli..da macam ape je tengok ha...


nota Alinac- cerita secara rambang..kalo detail kang..Aliens datang! KATAKAN TIDAK PADA ALIENS! wakaka~



sekian..gud night

21 ulasan:

Gen Fujita berkata...

ingatkan makhluk asing dari planet mana, rupanya troll, hehe, biasa ler tu. sabor je le

Nsyzwni berkata...

yeah! terbaikk la , nak panggil aliens gak la :P

PIDUT ASiS berkata...

wah..penjelasan yang sangat padat..pidut puas ati..tak tanya dah pas ni...

pasal alien2 tu,mungkin yong bole ckp kat dorg.."kalau anda tak mampu jadi garam untuk mengawetkan ikan,jangan jadi lalat yang merosakkan ikan"..

ada kaitan kan??

anyway,pidut support yong!!!!yeah!!!..

Post Terhangat...

Kamu Boleh Mandi Arak..

ardinihumaira berkata...

lawa la shawl tu yong ;D lama dni tak pakai shawl tau. rindu lak

suzie rahman berkata...

wak besau mta,,,hihi

nadey berkata...

laaaa yong kes ko same je mcm aku....tp aku klahi bukan sbb pakwe makwe....aku kelahi sbb kwn aku mkn aku...tikam belakang.....
pastu sekutu pulak ngan gay2....adoiii terok gak hidup aku dulu....tp kes aku...aku diammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm je smpai skung....aku buat hal aku...aku punye frenlist fb dulu nk dekat 2000+++ tp aku remove smpai 800+++ je...yg aku kenal je....

bg aku....hanya org xmatang je lawan arus ...ape ko buat bgus la....hapuskan mereka dr hdp ko!!!!!

chillll......dorg xsuap ko makan pon!...xbg duit so buat bodo...stay away from aliens!!!!!!!!! ahhahahahha

sweet berkata...

hobi cik sha remove org2 yg xkenal kat fb walaupun org tu baru add cik sha kat fb...menyemak je wall bagi cik sha fb ni utk kwn2 yg kita betul2 kenal je

Sophia Rani berkata...

your eyes.. bertambah cantek.. i like.. ;)))

Sophia Rani berkata...

owhhh.. patot laaa i nak tgk pic u tak bleh.. sobs sobs sobs.. u privatekan sbb ni ye.. hehe...

anyway, hope ur future more bright ok.. ignore those aliens tu taw.. ;)

nys. berkata...

nie ka hg ckp tuu?

alinac lover berkata...

@Gen Fujitasgt2 hina kan~

alinac lover berkata...

@Nsyzwnibole2.sila2

alinac lover berkata...

@PIDUT ASiStq2 :) puas hati xpe..xthu tny lg..hahaha

alinac lover berkata...

@ardinihumairapakai la..nk tgk

alinac lover berkata...

@suzie rahmanngeee..lens le tuh

alinac lover berkata...

@nadeyyeah! tq2~

alinac lover berkata...

@sweetyeah.hobi baru remove n block org

alinac lover berkata...

@Sophia Ranitq darling

alinac lover berkata...

@Sophia Ranitq yang~

alinac lover berkata...

@nys.a.a.ni la sbb nya~

annfrendly berkata...

sorry ann lambat singgah..
internet 2 hari tak leh pakai :-/

nasib baik alinac ade tinggal 'link entry ni' kat komen.. dapat ann baca pasal alien...

serius.. bila baca pengalaman ni.. ann rasa takot... sampai camtu teruk.. ann memang tak boleh tahan kalau orang maki ann..

tak baiklah dorang buat macamtu..
siap panggil geng lagi.. jahat.

lawalah alinac pakai shawl tu..
cantik... ann suke..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...