Ahad, 25 September 2011

sedih..kecik hati ni tau

yong sedih sebab

sejak dua menjak ni ada akak sorang ni mengaku sebagai agent insurans sibuk je calling2 yong nak datang rumah sebab nak jual insurans dia..yong tak kenal akak tu..and pelik mana dia dapat no phone yong..dia tau yong berniaga pulak tu..no tu kadang-kadang je yong on..sebab yong banyak guna no lain..rasanya no tu yong ada bagi pada kawan-kawan skolah jerk T__T





sedih lagi sekali sebab tiba-tiba ada sorang hamba Allah ni ajak yong join business dia..sampai sanggup nak bawak yong p kl untuk dengar talk..rasanya beliau tahu yong memang menjalankan business.. yong faham niat dia nak tolong yong tambah income..tapi elok tingkatkan diri sendiri dulu..jangan memaksa orang..cara ni tak kena..maybe yong oke lagi.. tak marah orang tu..kalo kena kat orang lain..apa pulak cakap dorang kan? selama yong menjalankan business ni.tak pernah lagi yong paksa orang iktu cara yong..ikut yong p class..paksa orang join jugak..adoi..semua tu tak perlu..kalo orang berminat..orang tu sendiri akan cari kita..kita cuma perlu sebarkan iklan jerk..tak perlu PULUN cari orang sampai macam tu skali..adeh..




tak suka tau jadi gini..

4 ulasan:

nur anis berkata...

masa saya praktikal dulu, banyak staff situ dapat call dari ejen insurans. siap call office lagi. saya ada jugak tolong jawab cakap staff tu x ada. huhu

Niza Romli berkata...

sabar je yong :)

Ardini Humaira berkata...

biarkan dia.. jangan layan da.. kalo dia paksa2 yong xyah jawab call/sms. end up dia juga malas contact yong... and pada masa tu kalo dia nak marah2 atau xmo kawan da dgn yong, biarkan juga... sbb kalau yong ikut apa dia cakap, yong xhepi.. hepikan diri dulu sblm hepikan orang lain. hepi2 tau yong cayam :')

TINA berkata...

Assalamualaikum


betul cakap yong, kalau kita berminat, kita la cari orang tu, byk2 bersabar ya

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...