Isnin, 1 Ogos 2011

Kelebihan memakai Premium Beautiful di bulan Ramadhan



Haa sekarang da masuk bulan Ramadhan..Korang rasa oke tak? makin cergas ke makin lemah? bagi yong..yong rasa oke jerk..x rasa letih pon. cuma dahaga je lah.. sebab kurang minum air.. Alhamdulillah..sejak pakai Pb ni..yong rasa makin cergas je haa..xde la liat je..pendek kata selalu lemau di kala petang hahaha..tak puasa pon lemau..kalo puasa lagi la kan..BUT sekarang tidak lagi..cergas sentiasa..bersyukur sangat! yela..lagi cergas..lagi senang nak cari rezeki..bersemangat sentiasa..dah alang-alang pakai PB ni..yong nak ler merasai feel slim macam orang lain tu.isk~ x sabar rasanya..kita tunggu end of this month..berapa la agaknya berat yong ek..heee..

oke..dah penat membebel.. jom tengok ape kelebihan lain yang ada ada pada PB ya .. sama-sama share, sama-sama pakai Premium Beautiful .. confirm tak menyesal …


1. Mempercepatkan penurunkan berat badan
Tubuh secara automatik akan mencari sumber energi di dalam badan iaitu lemak, semasa berpuasa energi yang masuk akan berkurangan.
Biasanya berat badannya akan berkurang sampai 2- 4 kg (average).
Tapi, kalau pakai Premium Beautiful semasa berpuasa, pengaliran darah dalam badan menjadi lebih lancar, maka penurunan berat badan lebih cekap lagi, double than average 4 - 8kg



2. Mengeluarkan toksid /racun dalam badan


Berpuasa selama 30 hari dapat mengeluarkan racun pada tubuh melalui kolon, ginjal, paru-paru, kelenjar dan kulit.
Selama makanan tidak masuk ke dalam tubuh, kumpulan lemak akan diubah menjadi energi oleh tubuh dan mengeluarkan zat kimia yang berasal dari asid lemak ke dalam sistem dan dinyahkan melalui organ pembuangan (perpeluhan, pembuangan air besar, kencing).



3. Mencegah stroke


Menurut beberapa penelitian, ia dapat meningkatkan HDL (High Density Lipoprotein) dan menurunkan lemak trigliserol (pembentuk kolesterol LDL-Low Density Liporotein) yang dapat mengganggu kesihatan tubuh kita.



4. Pemberanakkan sel-sel baru lebih cekap


Rasa lapar membuat organ internal didalam tubuh bergerak dan bereaksi ‘melahap’ sel-sel rosak demi memenuhi keperluan makanan.
Seterusnya, tubuh akan segera menggantikannya dengan sel-sel baru, agar bisa kembali berfungsi.



5. Memakai Premium Beautiful semasa berpuasa dapat mengekalkan kecergasan badan tanpa rasa kelaparan dan kehausan yang melampau.
Ini adalah kerana kesan grip dan mendakap kemas perut membuatkan anda akan sentiasa rasa kenyang dan bertenaga.
Berat turun ke berat ideal
Bentuk badan menjadi 'fit and firm' sentiasa rasa cam anak dara walaupon dah beranak pinak ;-)

So pada yang nak rasa kehebatan Premium Beautiful ni, jom roger yong :-)

email: alinacshoppe@gmail.com

5 ulasan:

deAnza-wAnda berkata...

wahhhh... bagus la yong... wanda kene kumpul dwet dlu baru dpt bli..huhuu...

Citarasa Rinduan berkata...

mmg tak sabar nak pakai.. heheh

Salmia berkata...

nak pakai nih... :p

IeRa berkata...

salam Yong..
act iera da ade premium beautiful nie..
but just ada bengkung dengan seluar jew.. tapi bra iera xde lagi..
urmm rase nak beli bra die je..
yong ade jual x..??
brapa ea untuk tu je..??

Ardini Humaira berkata...

yeay nak ber-PB di bulan puasa :)

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...