Khamis, 7 Julai 2011

:: sekarang...ini sahaja yang menjadi pilihan untuk muka yong ::

sebelum ni..yong da beberapa kali buat entri pasal skin care kan..macam-macam produk yang yong da guna..produk yang menjahanamkanmuka yong x tunjuk la kat koran..yong tunjuk yang kasi lawa jerk hihiih

so entri yang sebelum ni korang bole tengok kat sini..entri pasal rahsia kecantikan, muka yong nampak lembab, rutin harian yong menjaga muka, produk segarkan wajah dan foundation yang yong pakai. entri ni je yang nampak..kalo yong jumpa entri yang lain..yong share dengan korang lagi oke :)

oke first skali..kita mula dengan pencuci muka..pencuci muka ni botol besar sebenarnya..tapi yong da re-bottle kan hehehe..so dapatkan jadi bottle kecik-kecik macam ni..xde la kecik sangat pon..ni kalo sorang pakai satu tahun belum tentu habis kot..dah lama yong pakai..xtau bila nak habis...sangat banyak..so kepada customer Alinac Shoppe..ada juga yang bertuah dapat free gift dari yong hehehe

double cleanser gel..puas hati..ada buih.dan rasa bersih je muka bila pakai.. kalo x pakai sabun ni.yong ada pakai gold soap..best tau :)

yang ni da macam kira wajib da bagi yong..habis je mandi..mesti sapu benda ni kat muka..cleansing milk yong beli ni botol besar juga,..so yong da botol kan kepada btol kecik.. sangat best tau pakai cleansing milk ni..bole buat jadi penanggal mekap, pelembab, pencerah dan night cream :) jimat kan bila satu benda jadi 4in1..berbaloi-baloi.. pakai ni jerk..makin hari muka makin cerah dan lembab..yong ada masalah kulit kering..so kena la pakai pelembab banyak sket :)


oke beralih kepada foundation pulak..yong ada beberapa jenis foundation..ada yang jenis cream dan liquid.. kalo jenis macam kat atas ni mesti la liquid kan..best sangat pakai jenis ni..sapu guna tangan je da oke..paling simple kalo keluar rumah pakai ni jerk..bedak?? xde nyer nak pakai bedak..malas hehhee


if nak nampak lagi gojes.after pakai yg liquid..yong tambah sket foundation jenis cream ni..jenama yang sama..sesuai untuk kulit sensitif macam yong..pastu jenis cream ni ada spf..kira macam sunblock la jugak..great kan?? yang jenis cream ni kena pakai span la..sapu pakai tangan je nampak kurang kemas.. 

haa itu je yang yong pakai paling simple..lipgloss tu harus la kan..kalo xnak pakai lipstik..pakai lipglos pon da oke :) kasi x nampak pucat..

bedak xde dalam senarai penting ya bagi yong.. hehe..ini sahaja yang yong pakai sekarang..paling simple..jika ada pertanyaan jangan segan-segan tanya oke :)


happy-happy :)

3 ulasan:

Nora Shahaira berkata...

mcm best...tp akak takut nak tukar2 produk dah pasal dah ok dgn produk biasa kan...lagi pun akak bukan kategori kulit kering..memang manakutkan produk untuk muka ni kan..takut dpt yg mejahanamkan...huh..

nys. berkata...

nk nk

SyUhAdA berkata...

wahh..
comeynye kulit yong..
nak kulit licin jgk.

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...