Jumaat, 17 Jun 2011

:: kalau yong p honeymoon..nak tau ke mana yong teringin nak pi???

ok sje je nak berangan sat..kasi chance la ek heheh..IF (kalau) la yong bertemu JODOH dengan abe halim tercinta hak hak hak..tempat honeymoon yang teringin nak p ialah MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH lerrrr :P kenapa?? sebab disana la yong berjumpa abe halim... hihihi geli perut la buat entry ni..jangan btau abe halim naa..dia xtau lagi ni keh keh keh


oh siyes rindu melaka sangat-sangat...rindu sarapan kat melaka..kat pekan merlimau tu..makcik! nak lontong 2 pinggan! :p sedap la lontong makcik tu buat..kasi resepi bole?rindu nak makan nasi goreng kampung kat kedai depan taman tu..rindu kedai kelate kat merlimau tu..semua rindu!

setiap minggu yong dan abe halim akan p jalan-jalan di Bandar melaka..walaupon xde duit banyak macam pasangan couple yang lain means xde la tiap minggu nak sewa kereta jerk..kami berdua senang naik bus je untuk ke melaka..xde la nak pinjam kereta kawan semata-mata nak p dating..xnak susahkan orang..kami naik bus jerk..itu pon dah bersyukur..walaupon bus masa tu ya ampun agak buruk kecuali bus dari muar sedap sket sebab ada air-cond hihih

tiap-tiap minggu ke sni tau..naik bukit tu konon nak senaman ke apa hehehe tapi kalo time x larat yong x naik ler..dok area bawah-bawah ni jerk..

ni kedai yang mesti pergi..abe halim x suka p kfc atau mcd macam pasangan yang lain tau..macam kawan-kawan yong..kalo dating jerk mesti p fastfood...tapi kami? nasi campur sudah...abe halim suka makan nasi dengan asam pedas melaka..oh siyes sedap..pernah yong makan ketam kat kedai ni..mahal tapi sedap giler!


mahkota parade dengan dataran pahlawan tu rasanya dah bosan dengan kami..walaupon xde beli pape..tapi mesti p jalan-jalan kat situ..then if ada kereta means kalo kawan-kawan ajak p jalan-jalan..kami selalu p pantai klebang..tingat makanan sedap kat situ..satay steamboat rasanya..kat sini xde..kalau dapat makan sekarang..nak je yong makan banyak-banyak tau..

dan banyak lagi la tempat-tempat kenangan kami..tapi bagi korang mesti tempat tu biasa je kan..ye lah! shopping complex tu tempat kenangan ke? hihiihi

tapi..kawen pon belum cane nak p honeymoon? tamatlah angan-angan saya..

sekian :)

8 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

wah negeri awe jadi pilihan..heheh...welcome to melaka...g cakap kat abang halim ye :)

CikLilyPutih berkata...

ermm melaka ok gak apa? banyak tpt menarik

FaTinFiRDaUs berkata...

melaka mmg best.. :)

ana apez berkata...

merlimau? yong study kat poli ke? kos ape erk? tahun bile? ana org kg Umbai (org laut yg terkenal ngan ikan bakar) hehehehe teriak la plak!!

anyway, nnti dtg melaka bitau la. bley ana bwa jenjln. ana org melaka, tpi kerja kat kl.

pssst! melaka byk muzium je.. x syok honeymoon. hehehehe

Citarasa Rinduan berkata...

yong..
kak suka melaka gak..

bila agaknya nak kesana

ehem.. nak habaq halim boleh.. hahahahh

LARI!!!!!!

mimie kamisah berkata...

sweetnyer angan2 Yong.. hehhehehe :)

tiefazatie berkata...

kg ifa nie..hehehe

TINA berkata...

Assalamualaikum

tina tak pernah lagi smpai ke melaka

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...