Jumaat, 20 Mei 2011

:: Travel ke Thailand kali ni agak tak best ::

baru hari ni nak cerita sambungan hari tu..pada hari wesak hari tu yong bersama maksu & paksu yong ke Thailand..baru je 1 hb aritu balik dari sana..ni kitorang pergi lagi..tapi paksu yong lagi dasat..dia baru balik sehari dari sana..pastu pergi lagi bersama kami..agak-agak bole apply jadi orang sana tak? heheh tak ah haku!

oke..welcome to Thailand..ini border Malaysia-Thailand..da dekat dengan pintu masuk da ni..kena turun p cop pape yang patut dulu..

sekitar border..kalo korang mai sini dengan kenderaan sendiri..macam gini la keadaannya ya..kalo bukan macam ni..kira korang silap tempat la tu..hehehhe

ni da area Hatyai..tu yang ada gambar lelaki tu tempat apa?? ce teka.. ya btol~ itu kelab GAY ya~ ada yang berjiwa songsang disini??

yong snap pic ni dari atas tuk tuk..comel je kan kerusi warna pink..
makanan halal banyak kat sini.antara mahal/murah dan sedap ngn tak sedap je..banyak pilihan..jangan risau..

yang best nyer kali ni p ialah p sana sekejap je..iaitu balik hari..p dalam tengahari..tengah malam da sampai rumah..penat jangan cakap la kan..satu hari berjalan je keje..nak tercabut tumit je rasa..dah la orang siam pakat moody je hari tu..tak tau kenapa..

yong nak beli kasut boot..bila tanya harga, bole dia cakap harga kasut tu 2000baht..padahal terang-terang tulis situ 699 baht..otak dia btol kan? oke fine xde dia silap..kasi change la suh dia cari saiz kasut yong.last-last dia cakap xde..frust terus... T__T sampai skg xdapat kasut boot lagi ni..

then dah x jadi nak beli kasut..yong tukar nak beli skirt atau seluar pulak.nasib agak malang sekali lagi..siap kena maki hamun dengan dorang..haish..tanya saiz pon muka da ketat..tambah kalo nak try kan? dorang ni nak jual ke x..mujur x beli..kalo beli pon sakit hati jerk..kuang ajar btol dorg ni.. xpe..pangkah kedai tu..

oke kalo sapa-sapa nak tau kedai mana..if korang p..nanti yong akan btau ya~ jangan p dah kedai tu..x reti hormat orang..dengan customer panggil babi jerk..haish! 

4 ulasan:

kakchik@ella berkata...

Yong, nnt akak gi utara, yong bwk akak gi thailand ye. mesti happening jln2 dgn yong.

Pink Frogy berkata...

haih bila lar nk smpai sana.. pengikut asyik kata thailand bahaya jer.. benci tul... Nk kene cari pengikut yg berani skit lar...mcm yong..

NOOR FATIN berkata...

wah bestnya. hehe saya xpenah sampai sana lagi

deAnza-wAnda berkata...

amboi... asik p thailand je noh..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...