Selasa, 10 Mei 2011

:: French Kisses Patisserie | love ur macarons ::


minggu lepas yong buang tebiat sket.yong ajak adik yong, adik spupu, abg halim & kawan dia p karoke..siye tak pernah yong berkelakuan macam ni.siap karoke dalam bilik pulak tu.haish..kagum disitu.. :p

sebelum p karoke..kami jalan-jalan dulu kat village mall..then ada nampak satu kedai ni..ada ternampak promosi macarons..what? macarons in Sungai Petani!!!!!..apa lagi terus terjah masuk ler..hahaha..dalam hati dok bajet japg mesti duit aku terbang banyak ni..sebab tengok kedai tu agak eksklusif..siap ada omputih ha dalam kedai tu..orang yang handle customer pon siap speaking dengan kami.oke xpe..kami speaking la jugak..setakat nak order macarons je xde la teruk sangat bunyi english kami..hahahha ada duit semua boleh kan :p


di yong kat depan kedai tu..tingkat dua kat Village Mall ya :) so orang sungai petani bole la p try..


yang ni pulak antara flavour yang ada..peh! giler semua sedap tau..baru ku tahu inilah rasanya..nyum2~



yang masuk kedai tu 3 orang jerk..tapi kami beli 3..cuba teka berapa harga macarons ni? ce teka.ce teka..yay! harga dia sangat "murah"..sebiji Rm4 je..ada yang Rm4 ++..so total untuk 4 biji macarons Rm16++ :) waaa murah giler.hahahhaha

it's oke.demi kepuasan hati gua oke jerk.dari kang gua balik rumah xleh tidur nangis2 nak makan macarons better beli jerk..puas hati.then masuk karoke makan sambil nyanyi.gempak ah! karoke pulak gua belanja..waaa kaya sekejap rasa hati tu..esok jadi miskin semula :) hehehe

nak tengok makanan lain di kedai tu..korang bole LIKE fb dorang disini ya..---> macarons

oke..macarons lagi "murah" harga berapa ek? : pernah try?

7 ulasan:

Ardini Humaira berkata...

yong.. nak satu :D

ATZ HOMESTAY berkata...

singgah sini makan macaron...sedap kann...yummy

munna berkata...

MAHALLAH YONG MACARON NI...BESAR KE SIZE DIA..KE SAMA MACM SIZE SYILING 0.50 SEN TU...

Redbloodsnow berkata...

drooling ler plak tgk macroon tu yang. zie lom pnah mkn lg :(

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Sedap ke macaron ni.. x pernah rasa... nk cuba gak nanti !!

kakchik@ella berkata...

yg akak order kat cikmin murah je yong.

sniffa93_aznil4eva berkata...

macaron selalunya kat luar org jual besar mana eh?

org ingat nak jual macarons ni..size 50sen camtu. dalam 25pcs=RM30.

agak2 okay tak harga ni eh?

nak mintak pendapat ni. tq:)

http://ourcrazyncolourfullife.blogspot.com/2011/05/resepi-macaronbuat-sendiri-jimat-kosp.html

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...