Jumaat, 6 Mei 2011

:: berkecil hati ::

haish..hidup ni memang selalu diduga kan? Allah memang selalu nak uji kita..dan kita haruslah redha dengan ketentuan-Nya~ Always to be cool..tapi xde la cool mana sangat :(

yong selalu panas hati bila orang mengata yong dari belakang..kalo mengata dari depan elok je kena sepak dengan yong..itu kalo orang luar..kalo adik beradik sendiri macam memperlekehkan yong..apa yong rasa? yaa lebey terkilan..lebey panas hati..tapi xde pon rasa nak sepak adik-beradik kita tu.. terima ja walaupon pedih..

xpelah..terima jelah..harap rezeki Allah bagi pada yong akan buka mata orang suatu hari nanti..

yong tahu tak semua orang BUKA mata dengan apa yang yong buat sekarang..ini jalan yang yong pilih..yong kena teruskan..korang pon teruskan lah fikir apa yang korang nak fikir tentang yong..

yong rasa pandangan orang terhadap yong sekarang :-

  • takda masa depan.
  • kerja biasa-biasa ja
  • gaji ciput jerk
  • so-so jerk hidup sekarang..
  • sampai tua pon macam ni jerk..
  • dan bla..bla..bla...


oke fine :) tq la untuk semua itu~ kata orang luar yong bole terima lagi..tapi kata-kata dari adik-beradik sendiri ITU yang yong x bole terima~ pedih oke!

okbai! T__________T

7 ulasan:

Puteri Iqa Izyan berkata...

sabarlah kak yong
rezeki manusia ade kat mane2.

mungkin bkn skang belum smpai msenye lagi..

sabar ye ^_^

Ardini Humaira berkata...

tah la yong susah kalau orang asik pandang rendah pada kita. tak ado orang berjaya tanpa usaha..pastutnya sokong usaha yong. biau je la yong. jom sama2 kita berusaha buktikan pada mereka :)

*luv Syahnia* berkata...

der, mulot org mmg begitu
takkan bhenti bkata hal
org lain..

if adk bradik/sedare/kwn pun
hrp akk sbr,pasti ada rzki
utk hambanya..cpt/lmbt je ;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

salam yong...orang yang mengata ada dua

1. cemburu dan 2 sebab nak macam kita sebenarnya..sabar la yng pntg yong buat benda betul dan puas hati..gaji ciput ke ape ke..kalu rezeki berterusan alhamdulillah..kalu gaji banyak bayar hutang sana-sana pun sama macam gaji ciput

IeRa berkata...

chills! dear...
life must gO on...
kite mmg x boley nak puaskan
hati semua Orang kan..
sO let it be..
truskan hidup dgn tenang Ogeyy! ^___^
anggap jew semua tu as 'pujian' dalam diri kite...

kakchik@ella berkata...

esok-esok kalo yong senang dan kaya raya, dia ngata gak yong. diaorg takkan berenti mengata. yg penting kita jaga diri kita. btl tak yong?

deAnza-wAnda berkata...

mulut tempayan memang besar yong mana bleh kita nk tutup..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...