Selasa, 12 April 2011

:: Sebab kucing yong sentap !! ::

seperti yang diketahui ramai..yong ni memang penakut kucing..siyes memang geliiiiiiii giler lah dengan kucing..pastu nak dijadikan cerita semalam..yong p makan laksa sedap.kat mana? ala kat tempat biasa la..dekat dengan pej pos sungai petani tu..kat situ kat gerai laksa tepi jalan..so memang selalu la p makan kat sana..

minggu lepas yong p sana..masa dok sedap makan bole pulak kucing lalu kat bawah meja..adeh..ok sentap sat sebab abe halim tak nak tolong halau kucing tu p jauh-jauh.air strawberi baru nak hirup sket terus tak jadi..cepat-cepat yong p bayar and masuk ke kereta..agak memalukan la sebab ada orang tengok yong macam lar dari kucing je..haish..malu..malu..

tapi semalam lagi malu..kucing ada lagi masa dok tengah makan..gerammmmnyer :( siap terjerit yong kat situ.hampeh btol..dah la ada sekumpulan awek cun kat situ..abe halim ngan adik yong suka la kalo tengok awek cun.. kucing tu da elok pergi, si abe halim bole dok buat bunyi panggil kucing tu pulak..eh siap berlari kucing tu ke arah yong..yong memang nak nangis dah.. T__T aku malu weh..lagi yong suruh halau..lagi dorang wat tahu..kuang ajar kan? masuk je kereta terus la sumpah seranah dua orang tu...haa hambik kau! mencik oke!! lain kali buat la lagi!  T__T

pengajaran-tolong la hormat sket orang..terutama tengah makan..dan kalo orang tu tak suka kepada sesuatu please la jangan paksa..hormatilah pendirian orang tu.."da aku takut kucing, tolong la biarkan dia p dok jauh-jauh..ni aku dok sedap makan bole berlari kat kaki..adeh..sakit jiwa aku! hilang selera makan terusTITIK

4 ulasan:

ardinihumaira berkata...

ha ah kan tak elok cemtu.. huhu dni tak suka gak kusen nyebok time makan

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

huhu..tapi yong kucing ni kadang2 tahu tau sape yang suka dia sape yang tak..kalu meja makan tu memang tak suka kucing..kucing tak kan datang

Tyra Omar berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin setuju..

alah yong, kuceng tu takkan buat pepe kalo yong tak kaco die..buat tak nampak je..kalo nak halau,renjis je air..die blah pnye..ok?..lg satu, macam kawan i..die takot kuceng sebab pernah kena cakar, then..setiap kali ade kuceng lalu, die dok bersila..hehe..

alinac lover berkata...

@Tyra Omar hoho~ mmg wat derk jerk..tp kalo kucing di kri..org yg suka kucing di kanan..org kanan pgl kucing.yong yg ada di tengah ni dikira mangsa da ni hahahha tkut :(

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...