Isnin, 7 Mac 2011

:: Jalan-jalan Blogger ke Pulau Pinang ::

sebelum ni yong ada buat entri kan tentang yong kar dating dengna blogger..ala dating dengan perempuan la..bukan lelaki.tapi kalo lelaki apa salah nya kan? hisss *gatai mintak pelempang!

so ini sambungan entri yang ni..yong repeat la cerita ni ya..yong dating dengan blogger Salmia from http://salmiahehehe.blogspot.com/


ini dia muka beliau :) menetap di Sungai Petani juga sama dengan yong.
hehe..beliau sebaya dengan yong tau..umur kami 20 an :p muda belia lagi aww..sebelum berjumpa hari sabtu lepas..kami x pernah pulak jumpa area sungai petani..hehe heran jugak..padahal sungai petani bukan besar mana pon..dah la hari-hari dok p pejabat pos dekat ngan opis mia..xde pulak jumpa..



so destinasi kami untuk dating ialah ke pulau pinang.sebab kalo nak dating kat sp..bila-bila pon bole..hahahha *berlagak punya ayat! kami sempat naik feri tau :) best

after sampai ke tempat tujuan asal nak dating tu..kami terus cari tempat makan..sebab kaki & tangan yong da agak lembik macam x makan pape padahal dah makan nasi lemak 2 bungkus sebelum p kelas kursus..then tengahari lapar giler..maybe otak banyak guna sebab tu lapar kot *betul ke teori aku guna ni??isk!

muka orang lapar tunggu order bila la nak sampai hehehe

 da sampai..yong order mango blend *sedap & mia order apple sparkling..sedap juga kata mia~ then yang depan tu soup ayam hehe~ macam kat pizza hut jerk..tp kat sni nyer pedas ek.. not bad..soup dia sodap~

 see muka lapar la tu yong..minum air sampai pejam mata hehe.apa nyer anak dara nih!
 
yang ni makanan yong..da nama pon lapar..nak order mesti ada nasi punya! nama menu da lupa.malas nak ingat ah! 

ala2 kebab ni mia yang punya..yg macam nasi goreng tu bukan nasi goreng..nama lupa juga..rasa pahit-pahit sket..err mia x cakap x kena ngn lidah dia..x superb ah! :( makan x habis pon.. bole la tahan :)  ala lupa nak btau..kitorang makan kat Nando's..err ni kedai makan orang kaya ka? kawan yong yang cakap macam tu..kalo yong tau yong x masuk lah kedai ni hahhaha yong belum kaya lagi!

after makan saja round2 gurney plaza sat bagi makanan hadam sket2..then da puas jalan2..kami ke bawah cari kedai makan lagi :P dasar kuat makan! tunggu apa lagi kan..makan je la puas-puas

 pretzel! yong suka..da lama x makan..then dapat le makan..rugi beli satu..macam x cukup jerk :( xpe next time nak p beli lagi..nyum2~ 


haa yang ni from big apple la..mia beli :) look nice rite..rasa pon nice lah!

ktrg kuar from 1lebey ptg until 7 pm..waaa 6 jam p jalan2.siyes happy dapat jumpa mia..hope ini bukan pertemuan terakhir kami :) sangay happy la..sebab yong selesa kua ngan mia..xde la kekok2 ke apa ker :) alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..

akhir sekali layan photo kami berdua atas feri



im happy! tata

8 ulasan:

::Budak Degil:: berkata...

wah!..comel la cover bb yong!..hehe..bile la einn dapat pki bb ni..huhu..
eh..lari tajuk pulak..
ok, ni nak p terjah cik salmia.. :)

Salmia berkata...

woot..
tembam betul saya. hehehe..

:P

Gen Fujita berkata...

Seronok jalan Penang. Bila le nak pi Penang lagi ni, hmm...

Amirrah Zawani berkata...

semalam bf ajak pg nandos tp i nk pg kenny rojes.. haha!! suka pretzel.. tp penah makan yg antie anne je la.. sedap.. yg kedai lain tak penah try lagi..

pink berkata...

waduhhh ini jalan2 blogger ataw jalan2 cari makan meh

ardinihumaira berkata...

bestnye yong dapat kua ;)


p/s: terliur tengok makanan tu semua.. gulp!

deAnza-wAnda berkata...

haishhh so sorry lah yong x dapek nak jmpa la busy gilerrr... haishhhh sorry...

Papa-NtiQ berkata...

hmmm saya pun baru balik dari penang jalan2 ngan famili minggu lepas. banyak gak tempat gi makan. kalu senang2 tu singgah la ye blog yg baru saya buat bulan lepas topic jalan2 dan makan2 hehe... www.blogmakanbest.blogspot.com

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...