Rabu, 23 Februari 2011

:: yong da makan Ayam Penyet! sedap ::

semalam kan yong ada btau yong keluar dating dengan tok yong :) yong bawak tok p makan ayam penyet di penang..hehhe..akhirnya tercapai juga impian nak makan ayam penyet ni..sedap kan? first time yong dapat rasa.

ni hidangan yang kitorang makan semalam.hidangan untuk dua orang jerk..ada ikan keli, ayam dan sup.


air pulak yong order indonesian tea ice, tok pulak order lime ice.



ni ha rupa ikan keli perisa ayam.hahhaha maybe dia goreng dengan minyak yang da goreng ayam.sebab tu jadi rasa ayam..yang ni sedap!

ni la rupa ayam penyet dengan sambal nyer..sedap juga..nyum2 :)



yang kat bawah ni sup daging..sup nyer x manis, xmasin sangat, x tawar sangat..sedang-sedang jerk.daging sket..kedekut hahhaha *opss jangan saman haku!!!!




total untuk semua ni dalam rm30++. oke la kan makan untuk dua orang..sekali sekali bawak tok jalan-jalan..belanja tok..senang hati tau. *macam ni kalo orang takda mak :( tumpang kasih sayang tok jer la..huhu


Nota Alinac-pasni kita tengok kami makan pencuci mulut pulak.nak?

10 ulasan:

kakchik@ella berkata...

Ayam penyet memang sedap yong. Kc pun suka.

Zaza berkata...

makan ayam penyet kat penang.penang kat na yong.huhu

ngidam sudah

ardinihumaira berkata...

yong.. nak sikit. dni lama dah tak pekena ayam penyet. terliur sudah gulpp

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

wahhh! nyum3x
nk ayam penyet gakkk! T_T wuwuwuu

~izan~ berkata...

akhirnya dpt jugak mkn yer.. hehe...

Mr feckry berkata...

alamak ikan keli tu buat gua nangis la

munna berkata...

jelesnya.. hari ni dah berapa bloggers yg tunjuk ayam penyet... kak munna terliur nengoknya... sapa tau area kuantan kat mana ada ayam penyet...

TINA berkata...

mcm sedap ja tea 2

deAnza-wAnda berkata...

adoyaiii... x tahan... terlioq la yong..

zanany berkata...

k.munna sy dgr kt ecm de aym pnyet..nme kdai 2 lelapan..
try r..bleh than gak..zam zam kt area tc de gak..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...