Khamis, 17 Februari 2011

:: Semua barang mahal eh?? habis apa yang murah??? ::

semalam yong keluar shopping barang basah untuk dapur..just p econsave jerk sebab petang da kan..tu pon keluar ngan mummy sebab kereta yong masih di bengkel.sadis nya nak cerita pasal kereta..kang ada yang nangis lagi ni..huhu T____T



masuk je econsave tengok harga-harga sayur, ikan, ayam..amboiiiiiiiiiiiiiiiiii awat la "murah" sangat ni...pedih mata aku tengok tanda harga ampa semua ni tau! hahahhaha.tapi nak buat cemana kan? terpaksa la beli juga.kang x beli..makan sardin lagi la kat rumah nun.



harga ikan semua nak lebih dari 6 ringgit je sekilo..mahal la tu kan?



 haa sayur bayam tengah murah..harus la yong amik..peberet yong ni tau..i love bayam! hahaha



perempuan berjubah hitam yang kelihatan agak GEMUK tu ialah alinaclover ya..korang kenal x dia? siyes selekeh ya perempuan ni.kalo korang selisih tepi jalan confirm tak kenal..mekap langsung xpakai ya sebab baru balik dari mengaji.tak sempat nak salin baju da.kena p amik adik dari sekolah pulak.hehe




percayalah inilah Beautilicious sebenar..bakal menjadi Chef Delicious la pasni..saat ni berada di ruangan bahan-bahan buat cake..ruangan feberet ni tau.ada je bahan nak beli.tapi tak tahu nak masak apa lagi..:)



so kepada akak-akak blogger..today kita masak apa je ek? 

9 ulasan:

~izan~ berkata...

betul yong,brg semua naik harga.kalau yong dh kawen,dok sendiri nnt,lg terasa bila beli brg2 dapur tiap2 bulan.huhu.ikan2 mmg mahal,lom masuk susu,diapers anak lg..haiish...bila nak turun harga(mmg tak turun pun huhu)

deAnza-wAnda berkata...

natural beauty tuh yong.. x pa aih...

munna berkata...

kira murah dah ikan itu yong.. berbanding kat tempat kak munna...rajinya yong memasak...

Citarasa Rinduan berkata...

yong..semua barang2 mmg mahal sayang..kat sini bayam rm5. k.pjg rm7..
ayam rm7..

letih kak ayu

PS: masak?? adeh pelbagai..susah nak kata

ardinihumaira berkata...

nanti dni nak g duk ngan yong la.. barang dapo yong belanja. miahahaha larikssssssssss

AngahSayang2314 berkata...

heheheeyong lain muka yong..yup sekarang semua brg naik..

Redbloodsnow berkata...

tuh la yong. barang itu ini naik. tp gaji lak..ade yg tak naik. ade yg naik ceciput.

syukur sgt² zie boss tahun ni increase gaji zie mendadak beso. kalau tidak...menjawap ar kesengkekan :D

Nabiel berkata...

grrrr~
smua nk naek..pasni pncing sndri la ikannye~hahaha..
gaji ble nk naek?
adehhh..

!tomatokering! :) berkata...

bayam ? leh jadik popeye la ni ? hihik :P


waa~sori2.. baru dapat hupdate .. :) http://tomatokering.blogspot.com/2011/02/tips-nak-cepat-kaya.html

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...