Jumaat, 4 Februari 2011

:: kegiatan saya hari ini ialah berpoya-poya ::

keh keh keh..berpoya-poya la sangat kan..mana ada.orang Nice-nice macam yong xde istilah berpoya-poya oke..foya-foya ada.hahhaha



so today nak btau la yer..kegiatan yong hari ni ialah pergi meronda di Penang..xde berbisnes ke apa ke today..just sekarang baru nak update blog and tgk order customer kat facebook..yang siang punya entri sdah tentu la auto-post dari semalam :)



memula ingatkan mummy and daddy nak p Hatyai today.rupanya dorg nak pergi esok..maka, today cuma jalan-jalan sekitar Penang je la..first plan nak p tengok movie..but bila da sampai sana..tengok ramai je beratur nak beli tiket.terus batalkan plan nak tengok movie..just jalan-jalan cari makan jerk..bukan sket aww makan hari ni..banyak sangat yong makan..siyes rasa best sangat sebab selera datang dengan baik hari ni..

after this maybe xdapat nak makan banyak-banyak da sebab if busy denga kerja..makan minum semua yong da lupa da..so bila da dapat melantak macam today..oh better makan je dengan penuh perasaan :)



sebelum bertolak tengahari tadi yong da makan nasi..then sampai je penang, tempat pertama kitorang jejak ialah kedai makan..eh. macam xmakan je tadi rasanya perut ni..so yong pon order heavy meal..kah kah kah..buat-buat macam x makan je ha.. :P kitorang just makan kat Chili's...first time yong makan kat sini..and silap order menu la today..sedap but x memenuhi citarasa yong..


makanan yang yong order agak manis..patot kena order yang pedas-pedas T__T tekak melayu..nak kena makan yang pedas jerk..ni x..rupa da macam pedas..but manis..adoi..xleh layan sangat hehehe...xde feel..so next time..if order pape..kena tengok btoi2 dia tlis apa kat menu tu..so sweet oke..just spicy kaw2 jerk..



then habis makan baru p jejalan round2 shopping complex tgk kedai yang banyak tutup tu..xleh la nak shopping bagai kan..nyampah :P 



tengah jalan-jalan..sambil mengada amik pic..tekak ni teringin pulak nak makan aiskrim..haa.terus jerk p order aiskrim..apa tah nama kedai tu..aiskrim pulak "murah"..rm8.90 untuk 1 scoop..oke fine..sebab murah yong beli dua..hahahha



then da tamat sesi makan aiskrim..bole pulak singgah Secret Receipe..alang-alang "singgah" kan.order cake and brownies..keh keh keh..layan ah..mmg terbaik~ 



so plan tengok movie tu dah terbatal secara rasminya..maka tema hari ni ialah.. Mari Makan Secara Marathon! yay~ i loike babe..



pic makan-makan next entri la yong upload oke..tamat cerita untuk today..






jumpa lagi esok..tata :)

3 ulasan:

Amirrah Zawani berkata...

teringin nk makan kat chillis..
tp tak kesampaian lagi :P

-telordibasuh- berkata...

haahaha..bile yong g brpofo2 sure g mkn tmpt sedapt..
tapi bile dok umh makn keuhteuw goreng je hahaha...demmm..yong kaya

LoVe is CiNta berkata...

kena test makan ikan bakar kat batu uban...nama kedai: nurul

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...