Khamis, 13 Januari 2011

::Skim Amanah Saham Bumiputera ::

korang ada simpanan tak? mestilah ada kan? yong pon ada..macam-macam bank la juga ada..kalo bole semua bank yong nak bukak akaun..masalahnya duit tak banyak pon nak simpan utk semua bank tuh..hehe..so nak cerita la sket..tahun lepas yong ada join buat loan ASB.untuk masa depan la..so tiap-tiap bulan ada duit ke takde duit ke yong mesti kena masukkan duit ke dalam akaun..kira mesti kena ada duit la kan..kalo tak buat macam ni memang yong leka la..takde nyer nak simpan duit.ada duit je nak beli makanan,nak shopping, nak beli mekap..habis bila duit nak ada kan? dengan buat loan ni..sekurang-kurangnya yong dapat la buat simpanan untuk hari tua..nanti da umur 30an..duit da banyak..masa tu bole la bawak kuar duit p enjoy..erk??! hehehe ada pulak p enjoy..maybe duit tu bole la buat bisnes lain ke apa ke kan..
tapi sebelum nak buat loan tu..korang kena bukak akaun asb tau.pergi je kat mana-mana bank yang bole bukak akaun asb contohnnya BSN dan Maybank..nak bukak akaun pon murah je. Rm10 je tau..so paling koman pon kalo korang agak malas nak menyimpan.simpan la rm10 je ke dalam akaun asb..nanti awal tahun depan tengok la dividen dia banyak ke tak berbanding akaun bank korang yang lain..yang tentu pasti, dividen dia paling banyak oke! huhu..so dengan buat loan ni.dividen yong lagi la banyak kan.terus yong bawak kuar semalam.hahha tu yang bole shopping kat tesco tu.see..boros yong ni..nak shopping makan je tahu.:p

xpe..nanti yong ganti la semula duit tu..hehe..petang kang nak p simpan duit pulak..rajin simpan dan rajin cash out yong ni..apodah!



Nota Alinac- korang ada akaun ASB tak? "Bijak Dahulu Bijak Sekarang"

4 ulasan:

dwaty berkata...

saya ada..... jom tgk cite saya pasal asb... hehehe

bardboo berkata...

sy pon ada..pulangannya mmg memuaskan la.. =)

Jom Lawat Blog Bardboo

ardinihumaira berkata...

yong, tinggg dalam akaun dni meh hehe

Uchi kay-f @hmad berkata...

emm good manner..sile rajen2 menabung iyer Yong!

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...