Selasa, 4 Januari 2011

:: pernah tak rasa macam ni?? ::


salam semua..entri makan-makan lagi.yang sure ofcos la sodap kan..kekeke..pernah tak korang makan..baru je sesuap makanan dalam mulut..korang da rasa "mak aihhhhhhhhhhhhhhh, sedap nyer lah".. haa ...macam tu la lebih kurang maksud yong.. actually, entri ni patot buat beberapa bulan lepas.tapi ehem2..lupa encik! kekeke..ni kes teringat nasi goreng sodap..maka harus lah digodek semula album pic yang lama-lama..jumpa haa pic ni...

masa ni yong and family pergi Chennai (nama kedai tu jerk ek) kedai makanan masakan India..bole la nak makan nasi daun pisang ke apa ke kan..memang ado la kat sini :)

so perut ai ni memang perut melayu...xleh la nak dinner makan roti jerk..so haruslah order nasi goreng..satu je nasi goreng kat kedai ni..takda nasi goreng lain pon...ko order je nasi goreng..rupa macam gini je la dapat..ni ha nasi goreng kat bawah ni....pergh! satu suap je masuk dalam mulut...terus terkedu!

sambil mata terbeliak..terus cakap "sedapnyaaaaaaaaaaa"..serius weh..bila la nak p lagi ni...kali kedua p mesti da x sedap kan? kekeke..rupa simple..rasa superb! 

yang lain-lain order roti je pada mulanya..terus tergugat nak order nasi goreng jugak..well..biasa la kan..yong selalu buat dorang terliur..confirm tak silap order bab makan nih.. :p
 yang ni roti tisu..tah sapa punya order ni ..dah lupa..smart kan roti ni?


bab air x nak kalah jugak weh.mango lassi tu...nyum2..diapit oleh dua air yang tak kurang hebatnya..semua totally sodap! sila mai sungai petani jika nak try makanan ni ek..hehe..






tamat






nota Alinac- dah dinner ke belum ni?

9 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

salam

dinner jam 6 petang,
wah....bikin hati kak ayu nak tergugat jer
nie kes sure tak sempat nak tayang..sampai dah kes basi pic2 nie...hehehe

yong...tinggi eik roti tisu..sure manis....heheheeh tamo...

kak ayu, kalau suka rasa masakkan...mmg akan hari2 datang...hehehhehe..mahai ker...apa peduli,.nak rasa juga

good_boy berkata...

sedapnyee...huhu

Wawan3y. berkata...

sdap ka, nk kna try lah. kdai kat area mana neh yong?

Katak Gomok Sulie berkata...

alamak!tetiba lampo tgk makanan anda....

maCy berkata...

lapar. adeh

Hanim Mahali berkata...

terliur tengok... memang menggugatkan keimanan sungguh...

kakchik@ella berkata...

wah .. sedap2 la yong. terus brbunyi perot akak. haha ..

ardinihumaira berkata...

dni semalam gila tau yong.. makan 3 pinggan nasikk... sobsss

Redbloodsnow berkata...

gulpp gulpp zie tgk makanan...huhu

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...