Khamis, 20 Januari 2011

:: Mini Rainbow Rice Ball ::

salam..selamat petang ya semua..nak tanya..korang pernah tak makan makanan diatas ni.namanya Mini Rainbow Rice Ball..makanan ni ada didalam peti ais dirumah yong..but yong tak berapa pasti nak masak cemana..kena rebus kot..then? makan gitu je ke atau makan ngan lauk ke , itu yong x sure..belum cuba lagi..haha


kalo ada sesiapa yang pernah makan, meh btau sket cemana nak masak and makan makanan ni.kena makan gitu je ke atau cemana ek..haiya..sampai termimpi-mimpi tau yong sebab teringat mende pelik ni..biasalah orang kampung kan.mana la pernah makan..ni mummy yang beli..nak cuba la tu..padahal beliau pon tak tahu nak makan cemana..kekeke..


haa.da petang ni.jom ah minum petang..pekena kuih-muih pon layan ni..


tata!

11 ulasan:

Uchi kay-f @hmad berkata...

erkk Yong seyes xpna mkn ..tapi better ushar2 kat tenet iyer...

Mknace berkata...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

ayienchan berkata...

nmpk sedap.nyumnyum.msk rebus pon sedap.tapi dia sama mcm bebola biasa kerr ? =.=

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

cam sedap je...kena rebus wat bubur ke?

alinac lover berkata...

kf-yong pon xpernah mkn lg ni

mknace- hehe oke jpg yong p

ayienchan- bebola dia small jerk..

lydia-kena rebus mcm puteri berendam tu rasanya

Shafika Syuhada Rosli berkata...

mcm sedap . lepas dah tau cara masak, buat entry tuk cara2 masak plak tau . (:

misznanarizal berkata...

kak yong..bnda ni simple jer...tepung beras bncuh wat doh pastu wat la bulat kcik2..n then rebus smpy dia timbul..untuk kuah dia pulak masak air gula ngn daun pandan or kulit kayu manis kasi harum2 sket..

Amirrah Zawani berkata...

tak penah makan jugak..
tp macam comel je tgk..hehe :D

intan berkata...

intan pernah makan ni kat kedai manisan cina (halal) dulu..
kawan2 bawak makan..
sedap..
kuah dia air gula + pandan..
nyum nyum

ardinihumaira berkata...

wah... comelnye... cam sayang nak makan lak... nak terai g usha kedai gak la... tingin nak terai :D

Ilhamny.com berkata...

dah lepas mkn, buat entry ek..kalau sedap nak try beli gak..slalu tgk kat carefour..tp sbb xtau nak buat mcmne, tu yg xpenah beli tu..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...