Rabu, 12 Januari 2011

:: Kenapa nama blog yong "Beautilious"?? ::



semalam saudara kita ni ada bertanyakan soalan kepada yong..kenapa yong pilih nama "BEAUTILIOUS"..so hari ni yong nak ler terangkan sket yer kenapa yong pilih tajuk macam tu..


actually..pada awal kemunculan yong dalam dunia blog ni, nama blog yong ialah Beautician Girl..yelakan.masa tu yong masih bekerja di spa..so semangat beautician girl tu kuat la katakan..maka haruslah nama blog pon taruk nama pekerjaan sekali..hahhaa


pastu da long-long time ago.yong pk-pk macam boring ah pakai nama Beautician Girl ni..macam hampeh pon hado..hehe..jadi nekad la yong nak ubah nama blog..dok cari, cari dan cari..maka pada suatu hari..masa yong tengah jalan-jalan di Hatyai.. yong ternampak ada satu kedai cosmetic ni..nama dia Beautilious...terus yong terfikir "why not yong guna jerk nama tu sebagai nama blog" cam smart jugak tu..jadi da balik ke Malaysia..terus ah tukar nama tu..kira macam oke la nama tu..ingat Beautilious.ingat la yong..tak gitu?? hikss :p


rasanya tak lama lagi yong akan ke Siam lagi..barang-barang macam da nak habis lah..so kena p shopping lagi ah kat sana..rindu gila kat Hatyai..lapar tomyam kak Fatimah..sapa kak Fatimah tu? nnti yong cerita ya :)

4 ulasan:

Redbloodsnow berkata...

oooo gitu rupenya sbb nape nama blog beautilicious ea :)

Amirrah Zawani berkata...

ohh begitu rupanya..
tomyam?? adehh febret tu..

Uchi kay-f @hmad berkata...

eh eh mcm kenal je mamat yg tanye tue hi3...

terima kasih Yong sbb respond soklan cepuk dahi tue...*senyum pjg bace entry ni*

::Budak Degil:: berkata...

boleh la bukak spa y pulak pas ni..haha..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...