Ahad, 14 November 2010

:: Berhati-hati..jangan langgar kereta orang ::

bontot kereta? ada ke? hehe..paham kan? kalo tak paham sila buat-buat paham..

wah..malam ni da lewat baru update..takde kisah menarik la hari ni.just nak btau..tadi siang p teman kawan p hospital..bila balik yong pulak demam..kekeke

logik tak kalo yong cakap yong terkena virus@jangkitan orang yang sakit kat hospital tadi?
sian btol..hehe..ingat yong jerk yang jadi macam ni.rupanya kawan yong pon demam sekali..
harap anis sembuh sempat yer..kita berdua demam kena virus kat spital.cis!

anyway...congrate la utk anis kerana berjaya g sambung blaja.yong jerk masih disini...T__T

ok..balik pada tajuk asal..da hampir melencong da kan?

tadi masa borak-borak dgn anis..dia cerita yang kereta mama dia kena langgar..tapi orang tu tak bayar pape pon untuk ganti rugi..lagipon budak..mama dia tak sampai hati..tapi bapak budak tu cakap anak dia tak salah..haish..da terang-terang langgar kereta orang..bole pulak nak cakap anak dia x salah.

mujur mama anis baik hati..kalo pergi saman..memang siap la bapak budak tu.yang dia kasi anak dia bawak motor takda lesen..mmg cari nahas la..

semalam baca blog akak cun sorang ni.katanya kena langgar juga kereta nya.dan satu hari ni yong dok tingat ja blog nyer.tingat kisah nyer kena langgar tu...haish.risau la yong..hope yong tak jadi macam tu..tak nak ulang alik p mahkamah macam hari tu tau..

kalo kena langgar pon..orang tu taknak bertanggungjawab..tak guna juga kan? kita juga yang susah hati..nak kena baiki kereta kita guna sendiri.padahal kita dilanggar..bukan melanggar..

then anis ada cerita kawan sekolah kami dulu ada juga yang kena langgar keretanya..then tah cemana..tak memasal kena baiki kereta sekali.siap kena tengking dengan husband orang tu.cis...tak guna btol! yong yang dengar cerita tu pulak rasa sakit hati..

so pengajaran untuk kita..
  • bawalah kereta elok2..
  • don't follow bontot kereta orang dekat sgt..
  • kalo da langgar kereta orang tu sila la bertanggujawab juga.sian tau orang yg kena langgar nak kena tanggung sesorang.
  • hati-hati dijalan raya..ingatlah orang tersayang :)



Nota ALinac-baca doa sebelum naik kenderaan


7 ulasan:

ardinihumaira berkata...

bawak kete leklok yong :D

Amoi MiyaSya berkata...

comel je kak !

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

sangat sakit hati bila langgar kereta kita tapi tak nak bertanggungjawab..

eik...bawa jer pi ke pihak berkuasa...
bapak budak tu pun satu, mcm tak tahu undang2

Sophia Rani berkata...

betol2... kene la bertanggungjawab kalau dah langgar.. mmg kalau ikut peratutan pon, kalau berlaku cm tu tak kira la org depan brek emergency ke ape, org belakang tetap salah...

Emilia Emira berkata...

xpenah langgar orang...tp langgar pagar penah la..agaga~

akmalhilmi berkata...

waahhhh
bukan maen sirius bawak moto 4 roda tu
ape name diewh ek??
hahaah

Nurulbadiah Lai berkata...

kalu kat trafic jem paling takot dowh..time ni kn..tersalah laju sket..huhu..mmg kene ah bontot kete org..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...