Sabtu, 30 Oktober 2010

:: peringatan pada kaum hawa. mesti baca ::

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.

Kesah ini betul2 terjadi kat Penang

Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..



lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?



sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..



perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..



Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!



kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..



satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.


Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.



 (saper nak share silakan)



Sumber-facebook 





Nota Alinac-Bagi kaum perempuan elakkan keluar berseorangan diwaktu malam.Gila nak ke kena potong kaki? huaaa..namau!!!..namau !!!! T___T

7 ulasan:

kakchik@ella berkata...

takut kan yong benda2 camni.

nadey berkata...

takotnye!!!!!!!!!!! dulu aku slalu balik umah tgh2 mlm,.....uhuhuhuh

hiro berkata...

hihi..

ardinihumaira berkata...

huu takot dni! takot huu

ello berkata...

waaa... ingtkn org pam minyak 2 yg jht... hu3..

Alessandro berkata...

Tindakan pekerja tersebut memang bijak. ^__^..syukurlah tak apa-apa..bahaya tu..

Nour Eyza berkata...

weeee.. seramnyer.. nasib baik la pekerja tu nmpk kn.. klu x, xtau la nasib pmpn tu..

kita pn kena berjaga-jaga ni..huuu

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...