Khamis, 21 Oktober 2010

:: Lawak hari ini tajuknya : Kaki Bertaruh ::

Ada seorang pak cik yang bernama Pak Di yang sangat kaya.
Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank.
Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak Di dah pun bersiap sedia terpacak di kaunter bank untuk menympan RM1000 nya.
Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari
disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya
ke office dan bertanya...

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menympan RM1000 di bank.
Apa kerja pak cik?

Pak Di : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh.
Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu
dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan
saya jangan haraplah nak menang.

Pak Di : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak Di : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan
telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan
bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.

Setelah kedua-duanya bersetuju, mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi
Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada. Begitulah seterusnya hinggalah
sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada..

Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak Di.

Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..

Pak Di : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...
Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak Di pun berkata..

Pak Di : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni. Pak Di pun menghulurkannya.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pak cik hari ni
pak cik tak dapat pergi bank lagi.. keh.. keh.. keh...

Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kaunter bank.

Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak Di..

Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu?

Pak Di : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik, Guard kat luar tu tadi RM5000.

Manager : Bertaruh apa?

Pak Di : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank..

Manager : Tak guna punya orang tua..
 



NoTA Alinac-ada tak yang x ketawa?? yong geli hati da baca citer ni

6 ulasan:

FyZa berkata...

haha..sumpah lawak yong..penat aku gelak..sengal!

Aixat berkata...

its a gud may 2 making money...hahahahah

IntanBerlian berkata...

haha. lawak lah yong. adoih.

Salmia berkata...

dlm pic bawah tu yong ke?
lain betul..

ijatnuar87 berkata...

uiks...camni punya bertaruh pom ader ka???

ardinihumaira berkata...

hehe lawak la yong ni

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...