Rabu, 13 Oktober 2010

:: jadilah customer yang baik.bukan perangai macam aliens ::

adoyai.kesihatan da makin sembuh.kepala da makin oke ni..but hati pula da tersentap! cis
hari ni da petang baru yong start keja semula..keja yong macam biasa la..online jerk..nama pon business online kan..maka harus online sampai lebam.. :p


seperti biasa..da menjual ni haruslah mendapat banyak persoalan dari bakal-bakal customer..slalu nya yang membeli tu takda la tanya soalan bagai..tapi yang TIDAK membeli tu yang akan bertanya  BANYAK soalan.


tapi takpa..yong da siapkan diri nak menjawab pelbagai soalan dari anda wahai customer...TAPI agak-agak la jugak kan kalo nak bertanya tu..jangan FIKIR hati anda je..hati tuan nk jawab soalan tu pon kena la jaga sama..ni main tanya ikut sodap raso..den pon sakit hati! (haip, bahasa apa ni??)

td ada customer sorang tu..ada patot tanya soalan "Y mhal rm1 gn s0me1 yg i da bli?"..
adoi.apa la yong nak jawab? dah orang tu nak jual murah.. biar la kat dia..lagipon mahal RM1 je pon dr org tu..itu pon perlu kecoh ke? tanya sampai 2 kali pulak tu.huhu.. 

maybe org yg jual tu tgl berdekatan dgn tmpt yang dia amik brg tu..so dia dpt la nk kurangkan kos harga brg tu..dpt la jual murah kat customer..yong ni..da la pg amik sendiri brg SANA..jauh tau tak! kos itu ini.da jual murah pon orang komplen lagi..bole tambah migrain mcm ni...

jangan la nak perbandingkan harga  mcm tu ye kawan-kawan..nak banding dalam hati tak pe la..ni komen mcm tu..mmg satu dunia la baca nanti..bukan masalah besar kan..tapi da berjaya kecik kan hati yong sbb soalan dia napa beza RM1 tu..hahhaa.. 


dan ada lagi soalan-soalan customer kdg2 x masuk akal tp yong p layan jugak..lama-lama biol!


oke la..nk layan perasaan sorang-sorang..smlm majuk.hari ni abg halim da beli tiket ke sungai petani..yehaa!!x majuk da... i lap u la abg..leh dating lusa! hahahhaa



muka sebijik macam Huda (adik yong) wow!




nota Alinac- jadilah hati seperti manusia biasa..jangan hatimu bagai Aliens

11 ulasan:

PIDUT ASiS berkata...

sabar la ek..adat berniaga..pidut time tolong jiran berniaga pon kadang2 pening gak nak jawab soalan customer tanya...XD

Post Terhangat...

5 Signboard Yang Erk.....

eqacashperlala berkata...

comel lah gmbar kak yong! :)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

biasalah...pengguna tak semua boleh dilayan...huhuh...

yong ni kawan ngan alien dah ek? heheh

suzie rahman berkata...

suke tgk mata yong

sebelas berkata...

perangai cam alien tu cam mana?

ekekekeke



http://nomborsebelas.blogspot.com/

Wan Gerrard berkata...

Wah, yong comel..
lepas ni try belajar bahasa aliens, mana tau lagi ramai aliens datang sini =P

BUNGA berkata...

manusia ni mcm2 ragam...
sabar je la yer.. :)

NURULekmiRabat berkata...

Sabar eh..meniaga direct pun byk kena handle perangai customer, ni online business lak..sabar eh..

ardinihumaira berkata...

kerenah customer kalau di layan mau pecah otak kan. hu... dni ada dini;s wardrobe tapi delet wat masa ni... dni jual cardigan, barangan kecantikan, dan fesyen :)

Rowena Chasez berkata...

sabar ye syg...
sila makan ubat ye nanti..
:)

Zhay E-Shoppe berkata...

perangai cm alien ye yong. ^_^
sabar ek.. jgn stress..
kalo u stress, i lg stress tau.. hihi...

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...