Isnin, 19 Julai 2010

:: APA PERLU BUAT KALAU ORDER BARANG ONLINE TAPI STILL X SAMPAI ?? ::


salam suma..
hari ni mcm x oke la~i ada mslah..
i bli dress kt on9..tp still x smpai la..
cemana ek nk buat?i da call n msg dorg..tp dorg xnk rep..n xnk jwb i call..
da sebulan i bli...buntu la..i tgk page dorg kat fb..kemarin i bole view lg page wall dorg..but today da x bole..
dorg da hide nama i dr view page dorg..yela sbb i post kat wall tny  mana baju i da lama order still x sampai..time nk suh bank in..bole plak suh i cpt2..bodoh btol i~
td i post kat my fb..rupanya ada lg org yg still xdpt brg pas order.dr page yg sama..aiya..da sebulan jgk dia bli..bkn aku sorg...maka???apa maknanya tu???


uh! nk wat cemana ni?perlu ka i btau nama page tu??





nota alinac-serius sedey :(







38 ulasan:

cikgadis konfiuss berkata...

uik? blh pula mcm tu? huhu org x penah shop on9..jadi org x tau bt mcm mn kalo jd kes mcm ni...

shopping on9? waaaaaaa.takut! huhu

Pinky Pixie berkata...

ni mcm kne tipu jer. sbb kalo ade mslh, xkn smpi nk hide kamu dr wall. erm, at least bg taw la kalo ade mslah kan.

spya xde org len yg tertipu, bleh kongsi web tuh..

peace =)

cuci-suci berkata...

saman jew , hwa3 .

cik aiLebiu berkata...

ni kes tipu la ni...dah tanya tapi x bagi respon siap remove lg customer dari profile..nmpk sgtlah...

minta tracking number la senang..klu dorg maih tak kasi mmg sah menipu..nk gak tahu page mana yg buat bisnes mcm ni supaya org lain pn x terkena..i pon slalu juga shopping on9 ni...

Mohd Fadil berkata...

buat report je cik adik...ni macam dah kes nipu nih...biar pun jumlah dia sikit, tapi kalau ramai yang kena, dah jadi banyak tu...

ChiLaBaey's berkata...

Saya susah untuk percayakan pembelian secara internet ni... Kalau nasib tak baik, pasti akan kena tipu juga akhirnye... :(

Terima kasih kerana sudi terjah blog saya...

annfrendly berkata...

alahai.. ciannya..
ape kate repot kat SKMM
http://aduan.skmm.gov.my/

tak boleh dibiarkan orang macamtu menipu sesuka hati..
jahatkan..

lame dah tu.. memang kes menipu lah tu..

annfrendly berkata...

lupa nak bagitaw tadi.. next time kalau nak shopping on9 kena tanya orang yang pernah beli barang kat situ..
Kak Long ann suke beli barang kat sini.. pun lawa-lawa..
http://naneese-boutique.blogspot.com/
servis memang bagus, bajuOwner dia siap call, tanya barang dah sampai ke belum, OK tak..

FyZa berkata...

kena gatw..supaya org len x terkena gak..page apa yong? ish isaw la..

Katak Gomok Sulie berkata...

emm..siannya...ni dh kira kes tipu ni..apakah motif diorg nk hide customer kat fb dan x reply call.mmg servis x bagus. xlama bankurap la kot sbb mkn hasil haram..hehe...

Mamma berkata...

mamm pun ada sorg ni
dh 3mggu dh ni tggu brg dia xsmpai2
duit dh bayar ni

Ahmad Zaki berkata...

Assalamualaikum...

Perkara seperti inilah yang menyekat perkembangan perniagaan dan pemasaran melalui internet. Hanya kerana segelintir pengusaha yang menipu, menyebabkan usahawan lain turut terkena tempiasnya.

Sebagai pengguna, kita ada hak untuk buat aduan. Cuba pergi ke Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna untuk buat aduan. Lebih baik pergi secara beramai-ramai, iaitu melibatkan mereka yg berasa tertipu.

Kalau boleh dapatkan salinan syarat2 perjanjian barangan dan maklumat2 penting yg lain sebelum datang buat aduan.

Alessandro berkata...

Hmm..harap cik Aly dapat beritahu page tu, supaya tak adalah lagi yang mungkin kena tipu lepas ni..huhu..menjejaskan prestasi pembelian online je.. :-(

alinac lover berkata...

@Pinky Pixietu la..xpham lgsg~sdey taw

alinac lover berkata...

@cikgadis konfiussbaik xpyah bli..kang tertipu naya~

alinac lover berkata...

@cuci-sucixde duit nk saman.haha

alinac lover berkata...

@cik aiLebiummg le.i pon ada jual brg on9..so i pon tahu step2 nk jual brg ni..i da mintak tracking number..tp dia x bg pon :( call n msg xde respon :(

alinac lover berkata...

@Mohd Fadila.a..ada lg org kene mcm tu..kot ye pon lmbt..btau la kan..ni xde pape~

alinac lover berkata...

@ChiLaBaey's:) tq for u too~

alinac lover berkata...

@annfrendlytu la kan..tq ya bg link~

alinac lover berkata...

@annfrendlywaa.bgus2...tq lagi skali

alinac lover berkata...

@FyZajpg yng buat entri lg~

alinac lover berkata...

@Katak Gomok Suliea.a..xtaw napa..napa perlu hide kan??

alinac lover berkata...

@Mammayeke..saya da sebulan la mamma~

alinac lover berkata...

@Ahmad Zakitq ya bg info..~

alinac lover berkata...

@Alessandroya2..saya akan buat entri pasal tu

~roslinda~ berkata...

bunyik nye mcm dah len jek...
huuuu

-telordibasuh- berkata...

hehe yong tula kelebiah BELI ONLINE hehhe...

helmi berkata...

uik...kena 'kencing' la tu kot?
ksian nyer...

alinac lover berkata...

@helmia.a..huhuhuuuuuuuuuuuuuuuu :(

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ berkata...

btter bgtau je web ap..
biar owg lain xkne tipu..
kan..
6t buat report k.. :)

caliph shuriken berkata...

kcian ain.. brapa hrga dress tu?!..
nk niaga biar jujur :p

alinac lover berkata...

@~roslinda~len ek~

alinac lover berkata...

@-telordibasuh-perli!!!

alinac lover berkata...

@helmimmg!

alinac lover berkata...

@˙·•♥ QaSeH ♥•·˙:(

alinac lover berkata...

@caliph shurikenrm66 :(

Tanpa Nama berkata...

Satu pengajaran. Sebelum beli online, tengok response pembeli yang dah pernah beli dari orang tersebut. Orang yang jujur menjual pasti banyak response yang mereka telah menerima baju atau repons tentang pakaian yang mereka beli..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...