Rabu, 31 Mac 2010

:: bisnes ::


salaam...
huiiiiiiiiiiiiiiiiiii~~~

talk about "bisnes"...
dr kecik smpai la besar..mmg aku xboleh lari dr pekerjaan itu...
seingt aku..aku mula berniaga dr umo 7 tahun..mula ngn menjual nasi lemak..
arwah mama yg masak..sdap...serius x tipu..nasi lemak mama siap ada jagung lg dlm nasi..
tuh yg special..tp skg da xdpt la..da lama xdpt..sbb mama da pg jauh..
i miss u mama :( touching jap

pastu seingt aku, aku ada menjual pemadam titanic (ms tuh tgh howt citer tuh), jual kopok, kerepek,n mcm2 lg...(zaman sekolah pon da mcm2 jual..)

da hbis sekolah..lg la ligat aku ni haa..
keje ngn teh (auntie aku) pulak..
dia ada kedai makan n salun..maka..aku kena la jaga kedai makan dia..
dia percaya kat aku..wlupon aku msih muda lg ms tuh..
maka taw la aku selok2 belok nk berniaga di kedai mkn..
start dr cashier,tukang amik order,tukang msak,tukang buat air,tukang basuh pinggan..
n mcm tukang lagi lah..suma aku buat haa...
kira klo aku p keje kdai mkn lain tuh..towkey x rugi lah amik aku..hahahha
tp..disebabkan hal yg xdpt dielakkan..lpas aku hbis blaja kat melaka..teh jual kdai dia tuh..
n bukak pulak spa..

hehe..D LADY J SPA...
ni la tmpt keje aku skg..
dulu blaja architecture..but keje kat spa?? wth??
hahaha..jgn manyak tanya oke..me x ske..
amat2 sensitip aww.. :P
kat sni aku blaja mcm2 la..
dr x minat..skg aku da cinta ngn spa tmpt aku keje ni ha..
slalu gak aku travel utk pg mana2 course..
kiranya semenanjung mesia ni aku da slamat jejak da..
tgu sabah n sarawak jerk xde lg kursus nk jmput aku pg..hahaha

matlamat aku..
aku maw jadikan spa ni makin femes..
n aku nk bukak one more branch kat another city..
hui...bukak kat KL pon masyuk gak...(berangan seketika....)

tp..bisnes ni mcm2 cabaran..
sabar jerk lah..klo x tahan..boleh jahanam mcm tuh jerk..
kena kuat semangat n bijak nk susun strategi..huhu..
today aku bru jerk lancarkan bisnes melalui facebook..
sambutan amat menggalakan...thanks frens..
maka..esok aku akan tambah lg produk utk tatapan umum..
kebanyakan skin care n make-up la...

erm..smga aku berjaya..
chaiyok!!!
amin...

4 ulasan:

FyZa berkata...

chaiyok la syg..u mst bley punya..yeahh! majulah yong utk spa...hoho...^^,

alinac lover berkata...

TQ SYG~

LOVE U AWW~

Aina Mardhiya berkata...

semoga kak yong berjaya..

D LADY J Spa is de best..hehe

moga2 bole tgk cwgn spa dkt kl..and
kak yong,

sori x wat tag g...hihi...

alinac lover berkata...

xpe aina..it's oke..
when u fre..u can do it ya~
huhu

tq for ur support~

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...