Selasa, 11 Disember 2012

Perlukah "Show word verification" dalam komen di blog anda?


Bila ada masa lapang yong memang suka blogwalking ke blog orang lain..selain meluaskan pemikiran ni..dapat juga yong rehatkan minda untuk bersantai sambil usha-usha cerita di blog blogger lain.. memang nikmat bila habis je baca entri blog and rasa nak komen di entri tersebut TAPI mood nak komen cair atau hilang serta merta bila nampak seperti dibawah ni



anda pernah tak mengalami pengalaman yang serupa?? oke sure la biasa kan sebab ramai je masih ada word verification bila time nak mengomen di blog nyer.. so cemana ek nak hilangkan word verification tu? disini yong nak share sedikit cara nak hilangkan word tu..after this tak perlulah orang nak menaip huruf bila nak komen di blog anda.. jom ikut step ni..

first u ols tekan dashboard ----> setting



then follow step di bawah..sila check sama tak macam yong.. start from step 1 sampai la ke step 4 kemudian follow step 5 untuk save..siap!




Alhamdulillah..u ols dah berjaya memudahkan orang lain untuk komen di blog anda..pasni sure lebih ramai yang akan follow and komen tau..



Selamat mencuba!



2 ulasan:

NM03 berkata...

betul, seeloknya sape yang masih pakai verification cenggitu, bertukarlah...

Nafisa81 berkata...

hilang mood nak komen tgk word veri ni...nyusahkan ajer

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...