Selasa, 17 Julai 2012

Guangzhou Trip | Day 1

Salam semua! hai u olsss.. yong dah pulang ke tanah air kelmarin.baru hari ni sempat nak update tentang percutian yong di Guangzhou selama 4 hari 3 malam.. apa yang best percutian kali ni?? sudah semestinya shoppingggggg! and yang paling best ini percutian kedua yong bersama syarikat secara percuma :) yesh! itu yang pasti! sapa tak suka kan? makan, penginapan, pengankutan semua nya FREE dan 5 bintang..alahai.. sonang hati omak..bawak duit shopping jerk la mcm biasa hehe

so jom kita tengok beberapa gambar yang yong upload disini..selebihnya dalam album kat Facebook yerk..

geng kami.. muka ceriaaa jerk :P

kalo dah kawin confirm dapat honeymoon FREE..huuu yong belom kawin..cane nak honeymoon kan?

my partner, kak sayang and my lovely leader, kak sha

see.. semua bawak beg besar punya..dalam beg ada beg lagi.so bila hari last best harus "beranak" hihi

posing sket :P

ni dah sampai tempat shopping.. mak aihhh..memang gilers dibuatnya..semuanya murah-murah belaka disini kan?


dalam fligt..dimana ada yong disitu ada kak ija.. hehe..harus la p travel sesama kan?





jom shopping!

tengok bangunan warna-warni buat kita jadi excited..semua tu tempat shopping nyah.. mak dah tak tahan nak habiskan duit kat situ kih kih kih.. memang penuh beg mak!



ni di restoren makanan halal.. makanan sedap-sedap belaka.. banyak pulak tu.. adeh..makan sampai kenyang


ni di bangunan barangan kulit..fuh!~ cantik-cantik barangan kat sini..handbag warna-warni tau..rambang mata tengok.. yong ada amik satu beg utk abah dan adik-adik.

cantik je tengok kan? meriah kawasan kat sini


hari pertama aktiviti kami memang shopping jerk.. nantikan entri kedua..lebih best sebab shopping lagi hehe and ada malam GALA..semua kena pakai cantik-cantik.. yay! love it!

apa yang menarik lagi di sana ialah ragam manusia nya, keadaan disana dan macam-macam lagi..yong bagaikan tak percaya bila tour guide beritahu yang dorang kat sana memang semuanya anak tunggal.. takda adik beradik.. so maknanya jika berkahwin bole ada anak seorang jerk..if nak ada anak lagi kena bayar duit kepada pemerintah..wow! terkejut kan? memang rakyat disana terlampau ramai sebab tu undang-undang disana jadi macam tu.. best jugak dapat jejak kaki ke tempat orang kan? banyak pengalaman yang bole yong belajar.. so happy! 

8 ulasan:

kakchik@ella berkata...

Shopping kat negara China terutamanya Ghuangzhou dan Shenzen mmg best!!

SyUhAdA berkata...

wahhh..besnye,yong..dpt gi melancong..jeles nie..hihi.

Myra Jay berkata...

Bestnyer.... Happy tengok Yong dah menjejak kaki ke obersee :)

Alin Marlini berkata...

seronoknya gi shopping...

beg besar2 tu sama jek...beli sesame ek..cantik kaler2 beg tu

Myra Jay berkata...

Yong, ada Ole-ole untuk Myra tak??heheee ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Yong.Apa kabar?Lama k.atie xsinggah kat sini.
Bestnya g Guangzhou....mesti semakin bersemangat yong ber biz lps nikan :D

Myra Jay berkata...

Yong, mana lagi gambaq GuangZhou nie ;)

Sebuk ye ;)

TINA ROSLI berkata...

Assalamualaikum


seronok dapat bercuti free

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...