Selasa, 2 Ogos 2011

Update | Cara ukur size Premium Beautiful (PB)

Salam semua~ hari ni yong nak tunjukkan cara bagaimana nak ukur saiz untuk Premium Beautiful..ye la kan ..dengan cara ni korang dapat tahu da la berapa saiz ukuran badan korang..then memudahkan kerja yong juga heheh btol tak? korang btau je saiz korang..then bila jumpa yong terus da bole bawak PB tu..tak la risau salah saiz ke apa.. :) yang penting FREE trial tau kalo ada yang berkeinginan nak cuba..normally yang pakai tu selalunya taknak bukak dah la sebab rasa best sangat bila pakai korset ni..nak cuba?? haaa sila ukur badan anda and jom kita jumpa! setuju??

mari kita ke step berikutnya..iaitu cara mengukur badan..dibawah ni yong da sediakan 4 list untuk korang ukur ya..sila ukur body anda menggunakan cm/sentimeter..bukan INCI.ingat tu.. :)

1.ukuran bahagian puncak breast (bust)
2.ukuran bahagian bawah breast (under bust)
3.ukuran pinggang (waist)
4.ukuran puncak bonbon (hips)
 
1. pastikan ukuran di ambil betul-betul di puncak teratas.


2. ukur betul-betul bawah breast

3. ukur lilit pinggang

4.ukuran puncak punggung



oke da siap ukur semua..sila inform pada yong oke semua details tu..yong akan contact anda semua untuk sesi demo..demo FREE je tau..korang taknak ke rasa best bila pakai PB..ini lah masanya..jangan ketinggalan :)



atau..jika korang nak tau saiz korang..bole je ukur sendiri


mcm mana anda nak tentukan size CUP?
Formulanya adalah, Puncak dada - bawah dada = _____cm
jadi,92cm-82cm = 10cm.Sekarang refer pada table kat atas, utk lihat size cup yang sesuai. 10cm adalah dlm range 10-13, TING, cup size adalah "C"
mcm mana nk tau size LONG BRA?
pinggang is 75cm so 75cm is between 73-77 ,jadi your Long Bra PB will be 75 and cup C (75C)

mcm mana pulak nak 
determine Waist Nipper size?
Waist 75cm. 75cm is between 73-79, so your Waist Nipper size is 76.

Akhir sekali 
Long Girdle ..Formulanya adalah Puncak punggung - pinggang=______cm
Kalau total cm is (> 28), then you need to take 1 size bigger.


ok..da tunjuk cara nak ukur..if malas nak ukur..just sent pada yong detail seperti dibawah ya..email atau sms je :) yong akan contact korang semula..jangan risau :) let be pretty and healthy with  PB..muah!


NAME: 
HP: 
MEETING VENUE:
MEETING DATE:






1. Bust = ____ cm
2. Underbust = ____ cm
3. Waist = ____ cm
4. Hips = ____ cm

Sms me : 0137049413
Email me: alinacshoppe@yahoo.com


2 ulasan:

Ardini Humaira berkata...

dni ukur balik ni yong hhehehe nak gtaw akak tu saiz dni

SyUhAdA berkata...

bgusnye..siap ada tnjuk cara nk ukur lg..

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...