Isnin, 27 Jun 2011

:: M.A.I.D | bole tahan novel ni..sejak bila pulak yong minat novel ::

oh..rasa ca sewel pulak bila baca novel tebal-tebal macam ni..berapa inci agaknya tebal novel ni..rasa cam x pernah pulak yong khatam novel tebal macam ni..selalu baca novel nipis-nipis je..tu pon lambat nak habiskan..


maybe sebab novel ni agak menarik..sebab tu la yong gagah jugak habiskan baca..semalam je sampai tido lewat haa..tapi pagi ni baru sudah..fuh~ ngantok je rasa ha..pasni nak pinjam novel sapa pulak ek..nak beli memang xler..kalo beli asyik beli yan tak best je..rugi je duit..

yang aritu yong beli koleksi cerpen..best juga..hehehe..korang suka novel tak? novel apa yang best ek??

13 ulasan:

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam yong..k.atie mmg 'hantu' novel trutama novel dr penulis norhayati Berahim!.masa pameran buku kat shah alam...trtunai impian nk jumpa secara face to face,siap sain autograf & bergambar sakan..hihi

misya berkata...

ulas la sikit isi kandungan nyer,

p/s kemarin kak sya p sg layar sg petani

Budak Chomot berkata...

Ohh novel M.A.I.D ni, adik I ada bawak balik rumah hari tu. Best jugak tapi tak sempat habis baca lagi. Huhu.

Shin Chantique berkata...

wooo!kite memang ade chemistry la kak ain!org bru je stengah jalan bace novel ni...pnjam kat kwn mkcik..ha3..

SyUhAdA berkata...

xbaca lg novel nie.
mcm bes je..
nak pinjam leh??
hehe~.

Nafisa81 berkata...

koi suka novel ramlee awang murshid...

jeBateja berkata...

uikk...citer ni sesuai ke utk org dewasa mcm den ni...??ahakz

Yan berkata...

ingat nak start baca gak. tp kalau nak mula tu mmg susah nak stop.

munna berkata...

dah lama kak munna tak layan novel2 ni....

[s]u[E]_i[J]a119 berkata...

haip..ap kate bace novel dr siti rosmizah..sume cite die best2..mmg xrugi...cth tajuk novel mcm andai itu takdirnya,lafazkan kalimah cintamu n plg latest 7 ari mncari cinta...kompom tangkap lelehh..best!!!

Ardini Humaira berkata...

dni lom penah baca lagi ni... nanti gi miri nak beli novel banyak2 :D

xanaHaydar berkata...

dah khatam novel ni...
basic criter ala2 mcm drama korea FullHouse plak. Orang gaji(si miskin) dengan tuan rumah Mr.F(si kaya) yg garang mcm harimau. Yang hero digambarkan mcm hero korea si kacak bermata sepet dan si heroin digambarkan seperti Fazura(i loikee) tp bertudung. Criter novel ni boleh predict dr mula. Dari tajuk jer pun dh tau.. Selain kisah2 masa jadi org gaji, then diorg difitnah smpai kene paksa kawen semata-mata reputasi parents si hero. Nurina & Elisa..dua wanita sexy yg nk rebutkan si hero(Mr.F). Adik Mr.F pulak ade hati dekat heroin.. Datang plak another guy(dengan konco2) rakan sekampung heroin yg dendam kt heroin. So conflict kt situ....

Apepun bg aku novel ni ringan laa. Nak kata sedih x sampai mengalirkan air mata, nak kata lawak just tersenyum jer x smpai nk terbahak ketawa...cuma part2 romantik hero dan heroin tu best jugak. Ade sedikit part yg bg aku meleret2...apepun boleh layan!~

xanaHaydar berkata...

@[s]u[E]_i[J]a119

setuju... nak berjurai airmata, nak beremosi..silalah baca novel karya Siti Rosmizah(SR)

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...