Khamis, 5 Mei 2011

:: Zoo Songkhla sangat besar oke! ::


first day sampai di Thailand terus kitorang ke Songkhla..buat pengetahuan newbie..my new follower..ini bukan pertama kali yong ke Thailand ya.da beberapa kali yong ke sini.. sedara mana pon ada..tapi kalo jumpa sumpah aku x kenal hahaha..

10 kalo datang sini pon..haruslah buat macam first time datang kemari..baru mood macam jakun sket..excited lebey :0 oke teruskan bercerita..masa sampai ke Songkhla,kami terus ke kedai makan yang yong selalu p dengan mummy & daddy..kat sini sedap & halal..yang penting murah..kalo tempat lagi satu..dah la xberapa sedap..mahal giler oke! kat kedai ni..kalo korang nak makan tepi pantai pon bole ya..order je nanti dorang p hantar..pantai kat mana? tu seberang jalan je haa..siap ada tikar dorang sediakan..kalo x sediakan pon..berlambak orang siam jual tikar..dorang ni kalo berpicnik memang pakai tikar kot ek..sampai ada orang jual tikar..kat sini ada ke orang jual tikar tepi pantai?

muka lapar.gemuk kan muka yong? abe halim selalu kutuk yong GIGI BESAR~ xpela gigi besar pon.redha je lah~

see..ramai giler orang.orang Malaysia pon ramai ada ni haa..yela..1Mei kan..time cuti memang kaya la orang Siam ni..

da habis makan harus la p lepak pantai jap :)

ini tok, Iris & maksu yong~

tok & yong

taraaa! habis lepak pantai ingat nak ke Hatyai terus..rupanya kami ke Zoo Songkhla dulu..ini pintu gerbang dia yer...masuk jalan tu.jalan je terus akan terus masuk ke dalam Zoo~ Zoo ni korang kena masuk pakai kereta..sebab zoo ni terlalu la luas.nak masuk jalan kaki je?adeh..masuk pagi kuar petang la gamaknya dari Zoo tu~

Bayaran Masuk 100Baht..50bath utk kereta..

kalo nak naik keretapi zoo pon bole tapi macam x best jerk..better korang naik ke kereta sendiri round zoo tu..dari satu kandang ke kandang yang lain agak jauh la ye kawan-kawan..elok bawak makanan sekali..bole la berpicnik di zoo bersama haiwan-haiwan disini..ada macam-macam..siap bole bagi makan lagi aww pada haiwan-haiwan tu semua..nak kasi harimau makan? no hal..sediakan 20baht..nanti dorang kasi daging.korang kasi la harimau makan..suka je harimau tu asyik2 ada je orang kasi makan..manja la dia kan?

berminat nak datang?? jom la ajak yong sekali ):)


10 ulasan:

misya berkata...

wah luar biasa erk dalam zoo ble naik keta,best2

Ardini Humaira berkata...

suka tengok yong bergambar hepi cemni:)

Redbloodsnow berkata...

pssttt nak tahu tak...zie tak pernah gi zoo taw...hahaha. giler jakun kan kan :D

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

yong bole la selalu pergi..awe nak pergi nak pakai boarder pas tak boleh..sbb duk melaka..kena buat passport la nampaknya :)

sarah mohamad berkata...

tak pernah pun pergi songkla. tapi harus lah pergi nanti. hihi

mysara berkata...

wah...sronoknyer....

deAnza-wAnda berkata...

yang nih memang x penah p lagi...

munna berkata...

bestnya pergi zoo bawa kereta sendiri...mcm dlm safari pula..mana gambar binatangnya yong

Izzaty Ishak berkata...

Wahhhhhh seronoknya!

Nak pegy lah lepas nih. Kata kampung kat Perlis, hampeh tak penah ceroboh Siam. HAHA :P

jeBateja berkata...

mak oii...beso sgt le zoo tu kan...sampai bawak masuk keta....

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...