Ahad, 6 Februari 2011

:: Pasta bentuk ABC dan Botol Lada macam Botol minyak angin ::

haish.apa tajuk macam tu? pelik nau haku baca nyer haa..ngeee.actually today agak lemau la nak buat entri..blogwalking pon asyik-asyik ke blog yang sama jerk..blur btoi..apo la nak jadi..

hari ni yong sebok dok promote kain saree yong jual tu..RM150..murah ke mahal ek untuk kain Saree original from India? nak lagi murah pon ada.but kain jenis x elok..pakai kejap je pastu hancusss! nak ke pakai kain gitu? better beli yang mahal but berbaloi-baloi ye dak? if yong pon kalo nak beli sesuatu nak yang elok dan tahan lama.namau ler yang jenis pakai kejap-kejap je.itu membazir namanya..

oke..berbalik kepada tajuk di atas..korang pernah tak tengok pasta ada bentuk ABCDEFG....and so on...
bagi yong..ini first time tau yong tengok pasta bentuknyer macam tu..kepada yang belum tengok..meh nak tunjuk sket rupa dia


very small pasta..but bila da rebus nanti xtau la besar mana dia akan membesar..kita nantikan sama-sama ya..hahah..hope adik sepupu yong akan masak pasta ni secepat yang mungkin (kenapa perlu adik sepupu yang masak? kenapa bukan yong jerk?? hahaha) 

then, satu lagi benda pelik yang yong nampak ialah botol lada putih..ada dalam bekas macam botol minyak angin..ingat ke minyak gamat ke apa sebab tok yong baru je sampai rumah dari langkawi..tapi muka depan dia ada label cili..haish..ada ke gamat perisa lada? belum jumpa lagik...kekeke so pas tanya mummy..dia cakap "itu lada la yong"..."OOOOOooooo " (yong jawab) hahah ini rupa botol tu :)



kedua-dua benda ni dorang beli kat Hatyai..kebanyakkan barang makanan kering kat rumah yong contoh sos ke, kicap, pes makanan, kerisik, perisa makanan and bla bla bla kami beli di Siam..so memudahkan kerja la..kalo agak-agak malas nak masak tu..bole la guna pes makanan yang ada..jadi makan la makanan perisa Siam (ada ker) hahaha

semalam mummy baru balik dari Hatyai..yong dapat kasut baru tau :) yay..suka sangat..very nice Red Shoes..then ada juga benda-benda lai..dan harganya agak murah..yong rasa macam nak je bukak kedai runcit sini sebab nak jual benda/makanan yang murah tu...erm..bole tahan idea ni.macam best ye dak?

4 ulasan:

Weeda berkata...

mesti comel pasta ABC tu..tu beli kat hatyai gak ke yong?

HUDA berkata...

saya punye sebenier? hihhihii

alinac lover berkata...

weeda-a.a weeda..beli kat Hatyai jugak tu pon..hehehe

ardinihumaira berkata...

tingin dni nak g hatyai :)

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...