Selasa, 11 Januari 2011

:: Servis pos "Terbaik" ::



sekarang yong tengah tunggu barang order yang yong beli dengan dni.. x sabar nak guna..tapi siyes yong rasa sakit hati sangat dengan orang yang call yong tadi..sapa?? siapa lagi kalo bukan orang dari Kangaroo Worldwide Express.. sebelum ni yong baru berhajat nak tukar service ke diorang sejak pos Malaysia buat hal macam-macam..barang tak sampai la apa la..now dorang pon sama jerk..

masa keluar dengan kawan yong aritu, dia ada beritahu..pekerja Kangaroo kat sini malas buat kerja..ok.fine! yong ingat takda la nak berlaku kat yong..sekali haa..barang yang patot sampai semalam..hari ni baru nak hantar.tadi call siap perli lagi dia kata "bukan rumah awak sorg ja kat belakang Central Square.. central square tu shopping complex berhampiran dengan rumah yong..so yong bagi landmark tu la senang sket kan..pastu yong terangkan dia cara paling mudah la senang cerita.tapi dia potongggggggg aku cakap..dia nak tahu jalan yang susah pulak!!! ni aku hangin ni...tapi xpe..yong cakap elok-elok lagi dengan dia..

oke..pastu yong cakap "japgi masuk ke jalan selekoh kecik tu..ada rumah no 1..then no 2 tu rumah saya".." ada rumah 2 tingkat satu je kat lorong tu"..

pastu dia terdiam jap.dia kata "oww...haaa kalo x jumpa juga x tau haa" (ayat ko minta lempang la dengan nada macam tu) siyes rasa bergelegak je darah dalam otak yong sekarang.nampak sangat malas nak cari rumah..orang nak btau petua jalan senang.ko nak yang susah.aku ingat pos malaysia je bikin panas aku punya hati..ni dorg pulak...cancel nak ke services korang!!! MELUAT oke!!!!

maybe tempat lain oke kot..kat sini je pekerja dia x oke..cis!



Nota ALinac-bawak la phone senang nak call u ada kat mana-mana..ni kes kedekut kredit ar tu kan nak call?? tak jumpa rumah..terus x nak hantar kan?? dasar!!!!!!!!!

6 ulasan:

ardinihumaira berkata...

lorhh.. jahatnya mamat tu.. kat sni service okay yong.. rasanya sebab pekerja tu. pekata yong wat aduan... kat main office kangaroo.. cakap company mana... bia dia tahu etika kerja... cam pos malaysia gak la... kadang sampai cepat kadang sampai lambat. depends on pekerja la kut kan. pening dah bab2 courier ni. geram habis dah dni huhu

izan_cute berkata...

akak pun ada experience xbest dgn kangaroo ni.kalau guna servis ni,diorang suka drop merata2 brg.dulu penah akak order brg online,then guna servis ni,tetiba je ada pakcik tukang jahit call akak,bgtahu brg akak ada kt kedai dia-diorang letak kat kedai jahit plak,tak hntr direct ke rumah..lps tu akak mmg xnk guna servis ni.

Pinky Pixie berkata...

yeah, report!. hihi. patut cust, layan la elok2.. grrr~

SobriMansor berkata...

ish...ish...ish...jengan yong oi...jangan yong oi....jangan tal lempang laju2 mat despatch tuh...hahaha

Uchi kay-f @hmad berkata...

hurm same je..Yong kat sini pun lebey kurg je pangai pekerja curier ni...

alinac lover berkata...

dni..huuu T_____T sadis tau dni..geram!!!

kak izan- da mmg mcm tu la gayanya.mmg xnk la guna service dorg ni

pinky-tau xpe..ni siap perli2..pedas tau :)

sobri.ha tunggu sat..hahaha

kf-yeke..adoi.sabar jela

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...