Selasa, 4 Januari 2011

:: hina sgt ke mamat ni??????? :: (entri repost)

AMARAN!!KISAH YAN SANGAT PANJANG..

Kisah ini diceritakan smula oleh nurul ain :(

Perkara nie jadi 6 thn lepas, esok tuh nak puasa ler, aku ingat lagi...sebab tuh sampai laa nie aku cukup takut nak berkawan dengan awek yanglawa-lawa. Sehari sebelum puasa, aku ngan kawan aku pergi lerjalan-jalan kat Sungai Wang, biasa ler hari minggu...dah penat berjalanaku pun lepak kat tingkat atas..gi kena teh ngan makan nasik ayam.Dahmakan.. aku pun cakap kat member aku, aku nak gi ker Lot 10, nak buatgreeting card untuk member aku..perempuan ler ..hehehe (Greeting cardmachine..Kalau korang ingat lagi ler, kat tingkat bawah)

Aku pun gerak.member aku semua tunggu kat situ..biasa ler dia orang bukan minat nak ikut.. bosan menunggu aku menulis card cinta..Jadi aku pun pi ler.....Tunggu punya tunggu sampai ler giliran aku pulak....mesti member aku sound nyer....aku pun start tulis......."HALLOOO" itulah suara yang aku dok dengar..ish awek mana lak nie...sekali aku pun pandang ler... tengok bawah dulu...Aduh..sikit nyer lawa kaki dia.. slow-slow aku pandang atas..meh... sikit nyer cun ler... aku tak leh lah nak kata apa.. aku pun terdiam.. sekali lagi dia kata "HELLO".....Aku tarik nafas aku pun jawab,"HI". Aku ingat dia punsenyum jerlah... sekali dia kata "IM LINA MARLIANA" .. Peh sikit nyer sedap nama dia..dah lah tuh..cantik lak tuh... aku pun senyum.....

LINA : "That is a nice card, untuk siapa?"
AKU : "Its for my friend, Dia nyer birthday tommorow"
LINA : "Boleh tolong I tak, I tak pandai nak pakai machine nie...I hope you can help me"

Inilah chance aku nak tunjuk aku punya skill... aku pun setuju naktolong.Setelah selesai.. dia pun ajak aku jalan-jalan, dia kata dia dari Singapore datang sini ada shooting untuk modelling, dia pun bagi aku business card dia.Dalam hati aku, sikitnya happy..maklumlah kita nie bukan ler handsome pun, boleh kenal ngan model kiraokler, dengan bangganyer aku teman dia ! gi shopping. Dah agak agak 40minit jugak ler aku berjalan, dah puas ler aku dengar cerita dia, dankeluarga dia dan BERTAPA DIA SUKA ORANG MACAM AKU, hehehe..sebab baik kata kan.. BAIK BAIK ADA MAKNA NIE..aku pun teringat member aku tunggukat Sg. Wang.

AKU : "Lina, Not everyday I have the pleasure to meet a woman as beautifull as you and how I admire your softness and your kindness and I really like to stay and try to know you better ,ButI have to go now, my friends is waiting for me. Thanks for everything,and maybe I will call you and treat you for dinner someday..I hope you dont mind"

Sikitnyer power ayat aku tuh, aku pun chow.. aku pun tak sabar nak bagi tau member aku, aku jumpa model sikitnyer lawa..tengah aku berlari nak gi Sq. Wang.. aku pun selisih ngan member-memberaku kat Jambatan tengah tuh.... aku senyum dengan bangganya.Diaorang sikitnyer hot..aku tak kisah.. aku pun dok cerita lah kat dia orang apsal aku lambat.. hehehe..sekali dia orang boleh gelak kat aku..takpa aku pun cakap kalau tak caya jum aku tunjuk.... so Kita orang pi ler kat Lot 10 balik... Sampai jer Lot 10, mata aku pun liar mencari gadis cantik manis tuh. Usha punya usha aku nampak dia..aku tgh nakescalator dia tengah turun, aku pun sound member aku

AKU : "Tu dia..yg pakai tang top tuh.. cun huh! aku dah cakap korang tak nak percaya"
MEMBER : "Ko tipu ah... tegur ler, aku nak tengok betul tak betul"
AKU : "Ye.. jap aku tunggu, jap tunggu ler kita dekat sikit"

Sambil escalator bawak aku rapat dengan dia, aku pun tegur ler dia tuh"HI LINA", sekali...................Dia tengok aku ngan member aku... dia pun menjeling..PEH SIKIT NYER SOMBONG, Dia tarik muka macam aku tak kenal dia... FUHH aku pun terkejut, tak tau nak cakap apa.. member aku semua gelak bagai nak rak kat situ....."KENAL KONON, SETAKAT KO LER...SEPULUH DIA BOLEH CARI", aku pun tak tau nak kata apa.. member aku smua gelak, aku blur......Adakerpatut satu perempuan buat camtuh kat orang macam aku nie, aku pun taktau nak kata apa..aku harap korang semua tak lah lalu apa yang akulalu.. aku betul betul tak paham....... Adakah semua perempuan cantik macam nie????????? Mungkin kot....Aku dah mula berfikiran negatif...tapi aku tetap suka kat dia....sebab aku masih lagi pikir yang dia baik... Bodoh ker aku????AKu rasa mungkin ada sebab dia buat macam tuh, Aku pun tengok dia, dia pun tengok aku sambil buat muka blur... makin lama aku makin jauh dari pandangan dia....dia tenung aku macam tak puas hati.... aku pulak tak faham...BEDEBUK!!!!!!! ARGHHHHH!!!!Nak dijadikan cerita, betapa besarnya kuasa ALLAH tuh.. Dia terjatuh.Habis semua shopping bag dia berterabur dekat lantai, dia tersembab dan menjerit sakit, High heel dia tersangkut kat escalator..aku terdiam,member aku semua pun senyap.........aku tak tau, tiba tiba aku sedar aku tengah angkat shopping bag dia, cuba nak tolong Dia..aku pun tengok atas..member aku blur..semua senyap...tengah aku dok tolong tuh..tiba-tiba......LINA : "PENCURI!!!! PENCURI!!!! PENCURI!!!"

maaf..terpaksa cut..klik sini untuk sambungan nya..sadis!

4 ulasan:

kasih berkata...

saspennn...

My MiRa berkata...

hahhahah panjang nyer cerita...berpeluh2 mira bace...by the way nice entry okeyh...
salam dari mira...:)

Alessandro berkata...

he..he..cerita ini diakhiri dengan sebuah kesuspenan yang lebih lagi..saya dah pernah baca cerita ni, malah ada version 2.0 dan version 3.0 untuk cerita ni..ha..ha..lawak habis..^___^

AngahSayang2314 berkata...

oppsssss hehehee

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...