Sabtu, 6 November 2010

:: Dilarang buang sampah disini?? Habis nak buang kat mana ?? ::


nampak tak papan tanda tu?

papan tanda tu betul-betul kat depan umah yong tau..dulu tempat tu.tempat pembuangan sampah.ada tpk sampah kat situ..tapi..pas ada jiran India yang baru pindah situ..macam-macam dia buat supaya tong sampah tu takda kat situ.

mencik la..

nak tau dia buat apa?sebelum ni dia selalu bakar tong sampah yang besar tu..tak patot la kan? dah bakar mesti la api besar..penah sekali tu api tinggi sangat sampai kena pokok kepala dan hampir kena wayar elektrik..maka kami kena la call BOMBA..
tapi bila tanya sapa buat..mampus dia tak ngaku..siap buat-buat tanya sapa yang buat pulak..ek eleh..sendiri buat..tapi tak ngaku pulak..cis!

so sekarang..tok da susah hati..kat mana dia nak buat sampah..tong sampah memang ada.tapi jauh la.maka pasni kalo nak buat sampah..kena bawak sampah tu naik kereta..baru p buang kat tempat lain..macam bodoh je pulak rasa..naya kat orang kampung dan orang kat taman tu..elok-elok ada tong sampah dekat..kena p buang jauh-jauh..

memang menyusahkan orang je jiranku sekor ni.haish!

7 ulasan:

Amirrah Zawani berkata...

tajuk post yg lawak.. hahaha!!
susah ada jiran mcm tu..
bukan bg senang tp menyusahkan lagi ada lah.. Hee sabar je lahh :)

Zala Wajik berkata...

dalam tong sampah ???

Puteri Iqa Izyan berkata...

eyh2. hampeh tol jiran cmtuh.
cbut je papan tuh kak yong ;)

Farah Sygs berkata...

dye ta pk sal org laen tu kak...pk keselesaan diri dye jew...tp slesa2 dye menyusahkn org wtpe kn

Affan Ruslan berkata...

pokok kepala? hehe.
erk, takkan sampai tinggi pokok kelapa kot? ke kelapa sawit. heh

nadey berkata...

sabo je la aku pon same weh!!!!!!!!!! die leh lak sindir2 mak aku kate longkang blakang umah aku kotok n busuk sbb aku slalu mkn byk minyak!!!!! SHIT aku benci jiran mcm ni

ardinihumaira berkata...

haiyyyaa...
itu jiran manyak pusing aaaa
;p

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...