Isnin, 22 November 2010

:: cerita pasal konvo ::

salam semua..eceh baik jerk hari ni bagi salam pembuka bicara.

next month tok yong nak ke KL..(means yong kena tinggal la barang sehari dua) tok pergi bersama beberapa auntie yong utk ke majlis konvokesyen di UITM Shah Alam.

auntie yong da tua 37 tahun..but baru je hbis amik degree..so tok nak la ke majlis konvo nyer.dulu masa amik diploma tok tak dapat nak pergi sebab moyang yong meninggal dunia pada hari konvo tersebut..

bercerita pasal Konvo..peh..rasa sedey sgt..bodoh2 yong ni pon.belajar x tgi mana.merasa la juga ke majlis Konvo masa blaja di Melaka nun jauh disana..

agak terkilan la juga..yela..orang susah kan..nama pon hidup menumpang kasih sayang orang.maka masa konvo ari tu..yong hanya bertemankan abg halim dan rakan-rakan..sedey jangan cakap la..orang lain sibuk datang ngan family.dapat bunga, coklat, hadiah n bla2..but yong? dapat sijil jelah..dah le tumpang tido umah kawan..aiya.sebijik mcm merempat tepi jalan..huhu

oke la tu kan? bersyukur dengan apa yang ada..family sorang pon x dapat datang..semua ada hal masing2.lagipon belajar tak tinggi kan..so family pon tak datang la..terkilan sampai sekarang.family rasanya tak faham kot ek.mesti dorg xdpt detect :p

dan paling utama..thanks to abg halim yang sudi pergi konvo sama2 yong..dari kelantan ke kedah naik bus..pastu naik lagi bus ke melaka..esok nyer naik bus ke kl..then balik kedah..pastu ke kelantan semula..hahahha..bafak penat kan? semoga saat2 susah tu semua dapat jadi memori daun pisang kita.kah kah kah..cis! 

so sekarang..orang lain suka je cerita pasal konvo..yong? makan hati je la..cerita konvo yong x seindah mereka..




Nota Alinac-paling sedey..pic konvo pon hampeh..! T___T

8 ulasan:

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

salam yong,,

usah dikenang benda yang lepas...
insyallah..ada rezeki yong sambung study lagi..boleh taja family datang ambil sijil..tempah hotel yer,.

kak ayu pun ada sejahar ttg konvo di penang,,biarkan ianya berlalu...

kakchik@ella berkata...

Tahniah utk auntie yong ye ..

deefaLya~ berkata...

wahhh. semoga selamat perjalanan. =P
btw, i'm following youuu. =P

Sophia Rani berkata...

jgn la sedey.. bukan rezeki kamu kan... insyaAllah... ada lagi pengalaman yg lebih manis akan dtg.. :)

Kalamhati berkata...

belajar ni tak kira bila2 yong..ada rezeki nnt mana tau tetiba yong teringin nak sambung belajar..kenangan dan pengalaman tu yg kuatkan diri yong kan..

dunt be sad..masih ada yg sayang..yg ambil berat psl Yong..=)

nadey berkata...

yong!!!!!!!!!!!!!!!!!
slamat bergraduasi!!!!!!!!!!!!!
waaaaaaaaaaaaaa pkai jubah ambek gamba byk2 ngan cik abg ek!!!!!!!!!!!!!!

Uruchimaru @ kf berkata...

salam pembuka bicara <---ehem2 mcm kenal je ayt nie..ngee..=)

ardinihumaira berkata...

bestnye g konvo :D

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...