Sabtu, 2 Oktober 2010

:: Kempen guna barangan terpakai ::

hi semua..tadi pagi yong kua dengan abah..kitrg dpt satu tawaran.membeli barangan terpakai..
kan yong nk bukak spa lain..so kena la cari barang-barang yang diperlukan..

kebetulan.kawan abah.ada nak jual katil facial kepunyaa anak dia.sebelum ni anak dia ada bukak spa.but da close da.so ada barang-barang yang dia da tak nak..yong dan abah pon pergilah ke tempat tuh.bila da sampai tengok dorang dok sebok kemas-kemas barang nak kena keluarkan sebab ada penyewa lain nak sewa tempat tu.yong tengok katil facial tu pon oke lagi.tak ada koyak-koyak apa pon..masih bole dipakai.jadi kitrg trus beli :)

bila da amik katil..kawan abah suruh amik tempat untuk bertangas skali..Alhamdulillah dia kasi free..sekali ngn langsir dia tau.so pasni..hari-hari yong bole bertangas..yay! err..korang tahu tak bertangas tu apa?
kepada kaum wanita.takkan xtahu bertangas tu apa..sila google ya untuk maklumat lanjut..mmg besh ye bertangas ni..rasa segar je badan ni ha..baik untuk kesihatan dalaman kita sebagai wanita..cewah! oh ada sapa-sapa nak bertangas? meh datang rumah yong yer...

da dua barang ktrg amik..last, kawan abah bagi meja komputer..wah! yong sungguh happy sebab meja ni pon FREE..yong da lama nak meja baru..sebelum ni yong hanya gunakan meja yang da buruk dan usang! hehe
da dapat yang baru..yang lama dilupakan..yang baru ni lebih panjang dan selesa..nampak baru lagi..walaupon barangan terpakai/secondhand.tapi ini semua da buat yong btol-btol happy :)






nota Alinac-pasni harap yong dapat bukak satu tempat berniaga dengan lebih baik.yong harap sangat! amin :)

5 ulasan:

Nour Eyza berkata...

barang2 terpakai ni ok juga la yong..
dh la murah..
tak payah beli baru at least dapat jimat..
lgpn bukan orang tahu kita pakai yang second hand ke baru..
jadi tak apa..hehehhe

azureEn berkata...

haa btol2.. lebih jimat mcm nie. kawan sy pn abg dye dlu bkk spa n saloon, then ttup. tatau lah ape jdi ngn brg2 kt situ. tpi kalu brg2 mcm cream2, shampoo sume tu ade lgi kt umah. wat semak je. XD

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

benda terpakai boleh guna malah lebih canrik kalu pandai diubahsuai...hehehe...macam bakul surat khabar kan?

Ahmad Zaki berkata...

Salam sejahtera..,

Sy tahu bertangas tu, sbb sy ada kawan yg buka spa kesihatan & kecantikkan.

Nnt awk pakai produk apa? Sy ada 3 produk cadangan yg sy rasa amat baik dan selamat kerana 2 darinya sy sendiri yg guna, lagi satu keluarga sy guna... So.. sudi nak tahu x...?

ardinihumaira berkata...

wahhh! selamat maju jaya tau... ^__^

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...