Selasa, 28 September 2010

:: Lawatan sambil belajar ke Perlis ::

salam semua..ahaks! amacam tajuk tu..mcm student lagaknyer kan..perasan yong!
oke..hari ni yong bangun awal sbb hari ni kena p perlis..tok n famiy saje nk g ziarah family belah perlis nun :)
dah le ngantok..suh bangun awal2..maw dalam14 kali kejut kot..hahhaa..tu pon ngantok lagi..

da bangun tu baru tingat barang yg customer order x packing lagi..maka kelam kabut la pagi tadi..dengan risau Berry yong rosak x baiki lagi :( siap termimpi-mimpi lagi aww..
bagus nyer mimpi..berry da oke..i hope cepat la oke ya.rindu sangat sama phone tu..macam hilang nyawa jap taw!

so pas suma hal da settle maka kitrg bertolak ke Perlis dalam pkol 10pg gitu la.sampai sana dalam pkol 12 tghri..berbual2 sambil mkan2 apa suma..ktrg gerak balik sp dlm pkol 3 ptg..sampai Alor Star..tok ajak singgah Pekan Rabu la pulak! aiya..oke..demi Tok..ai sanggup..ngeee..so ktrg singgah la sana..

Tok pon dengan rasa syok nya trus g shoping makanan tradisional Melayu...mcm2 la bli..kerepek la..dodol la..kuih itu kuih ini..mcm2..nk taip banyak pulak..pic xdpt nak amik sbb berry ai rosak :( maka selama seminggu ni xde pic yg yong amik..rasa kekosongan berlaku dalam jiwa ini oke! huh

da sampai umah..baru dapat menjalani kehidupan macam biasa..so hari ni yong cuti da dari berbisnes jap..rilekskan otak ni...serabut jugak hari2 dok pk mcm2 kan...

so now da lewat malam..nk tido awal la hari ni...esok nak p pasar lak ngn tok..baik kan yong..wekk !!! :p




nota Alinac- da g melawat sedara..baru la start cerita nenek moyang zaman dolu-dolu...moyang yong asal Mekah.datang berdagang kat Tanah Melayu..singgah Perlis..kawen ngn moyang dari Siam :) take noted yong!

1 ulasan:

SweetSyaza berkata...

bestnya pergi peghelihhhh...
lama tak pergi kottttt.....
isk2...

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...