Rabu, 4 Ogos 2010

:: Eksperimen: Kenapa Kite Dilarang Menggunakan Handphone Ketika MengisiMinyak? ::





Mari kite cuba ramai-ramai 

Kenapa Kite Dilarang Menggunakan Handphone Ketika Mengisi Minyak?????....  
meh kite tengok eksperimen sains kat bawah nie...untuk buktikan betapa bahaya nyer isi minyak sambil berbual atau sms pakai handphone...
sebelom tu, kite sediakan bahan2 serta alatan yang diperlukan.. Iaitu :-

1. Kuali sebijik...cari yang leper tu...
2. 3 bijik kad..kad manila pon buleh..tapi jangan pakai mycard, kad kredit ataupon kad ATM, mahupon sim card...
3. 1 rol kertas foil...kertas timah tu laa....yang macam bungkusan kedua corn flakes tu laa...
4. Handphone sebijik...dan pastikan gak ade kredit...
5. Minyak petrol sikit..kalo xnak beli kat stesen...curik jer kat moto abang, ayah atau adik korang... 


PASTU.....
susun kad tadi lebeh kurang macam nie..
 
letak plak kertas foil tu atas kad tadi..letak petrol sket
 
pastu korang tipon la sape...tapi maybe amik mase yang lame ckit...tapi kalo korang rase nak jimat kredit, korang wat miss call jer kat sape2....tapi maybe banyak miss call korang kena wat...
TIBA-TIBA
giler tul.....
peringatan,anda dinasihatkan untuk tidak mengunakan handphone ketika di stesen minyak.....
 
 
 
sumber-email

20 ulasan:

faizal berkata...

uiii,nk try le kat umah..

hans berkata...

uish
stylo juga ni
nak try dekat petrol station la
pastu dengan aku sekali masuk dalam tanah
hehehehe

aku memang xpenah guna hp dkt stesen minyak
cuak owh

P/S : Anda Semua Dah Daftar Sebagai Pengundi?

Salmia berkata...

wah.. menariknya!

haa.. 1 more, jangan ketuk kepala hose tu kat lubang tangki minyak..
geseran boleh menyebabkan percikan api terbentuk..
lepas tu.. kebaBOOOM..

Nur Areefah berkata...

nak try buat experiment kat stesyen minyak la XS

nabilah abd rahman berkata...

hoh..hebat...memang tak kan guna handphone kat stesen minyak lepas ni..

äþèéž™ berkata...

cik yong : info yg bagiz. tq share

salmia : ye ke? apeez slalu ketok. pasni dah x wat dah

♥ Roshazzy Shag ♥ berkata...

bende ni dah lama revealed tp still org kita tak paham bahasa. still nak gayut gayut mcm beruk kat petrol pump. klu sorg je jd mangsa tak pe, ni nt tarik hbs customers petrol pump tu. hmph.

Ryan Valentine berkata...

lepas ni nak cube la..
wakakakakaka..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

erk!!! terbakar? Ya Allah...

MiSz_aIN berkata...

macam takut je nak try kat uma.tamo3. =)

alinac lover berkata...

@faizalsila2..

alinac lover berkata...

@hanshaa..taw xpe..maw masuk tanah ko nnti~

alinac lover berkata...

@Salmiawah! yeke..tq2 ya

alinac lover berkata...

@Nur Areefahuiks..bahaya

alinac lover berkata...

@nabilah abd rahmansaya pon..aiyo!

alinac lover berkata...

@äþèéž™welcome~

alinac lover berkata...

@♥ Roshazzy Shag ♥a.a..taw xpe..tkut jgk kan~

alinac lover berkata...

@Ryan Valentinehuih!

alinac lover berkata...

@Nur Hawa Mohd Zina.a. awe..bahaya taw

alinac lover berkata...

@MiSz_aINorg pon xbrani~

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...