Rabu, 7 Julai 2010

:: KALO RASA MELUAT TAK PAYAH HBISKAN BACA ENTRI NI::

SALAM KAWAN-KAWAN SUMA.. :)

harap2 suma sihat2 aja ya..hari ni saya pg kerja mcm biasa..lewat mcm biasa..on9 je mcm biasa..
amboi...pg kerja on9 jerk??mcm xde keja lain jerk kan...

smalam saya cuti..hari selasa mmg saya cuti..
so da cuti..saya kua la g jalan2..ngn abg n maklong...
puas gak la..p Gmart,Tesco selatan,Tesco utara (mujur ada dua je tesco..klo ada 10?10 jgk aku p..hahaha),Central Square n kedai bunga~

mcm2 la bli..nk taip pon pnjg sgt..mcm2..separuh kete kancil buruk aku tuh..penuh ngn brg..
maklong ni dpt gaji..sbb tu shoping sakan..tmbh lak ada sale...kasut crocodile ada sale..diskaun 50% siot! apa lg..ngn aku skali rambang mata...

nk dijadikan crita..smlm aku,maklong n abg..ada p jmpa sorg mamat ni..
dia sorg polis..tp keje bkn jnis pkai uniform..pakai biasa2 je..hensem..(hahahah)

actually..si lelaki ni telah dikenalkan kpd kwn aku..tp kwn aku xnk..xtaw la napa dia xnk..(plik ni) maybe sbb kwn aku tu muda lg..pk enjoy je kot..

yg si lelaki ni plak...baik je aku tgk..maklong plak puji lelaki ni melambung2 ah! hormat org tua..x kedekut.. kira dah jadi anak angkat maklong la ni aku rasa..sbb dorg slalu contact..
aku tgk lelaki tu pon wokeh la..soft spoken..kira sapa dpt mcm oke la kowt..huhu!

xpe la kan klo gtu..lgpon dia da umur 27tahun..maybe sudah sampai masa utk cari jodoh..maka dia sdg tercari2 la tu kan..sbb tu dorg ni kenalkan dia ngn kwn aku tuh...(apodah kwn aku tu...cubalah dulu..dah dpt org baik...yg dok kwn skg ni pon brapa kali masuk jail..mcm tu pon msih nak ke??aiyo!! )

hari ni aku ada jumpa maklong jgk..borak2 mcm biasa..then ms aku da blik spa..aku dpt satu msg..dr maklong!

msg nyer: yong kawan dulu ngn "TUUUUUT"(nama dirahsiakan) tu...ada budibahasa..kerja pon oke..jamin masa depan..dia x kedekut..

aku x rep pon :( wah...da kwn aku xnk..dia nk pass itu org kat aku ek! tersentap jiwa aku..hbis abg halim mana nk campak??huaaa..siyes sedey giler..mentang2 la abg halim saya agak kekurangan..miskin xde harta (yeke)...boleh plak ckp mcm tu ya..sampai hati suh p kwn ngn org lain..sian abg halim saya :(((((

aku trus xde mood ptg td..sedey la sket~blik umah aku crita kat tok apa da jadi...
tok ckp : "isk..kesian kat halim..kwn ja la ngn halim..klo ada jodoh ada la.." haaa..aku trus ada semangat..aku taw tok pon sayang abg halim..huhu :) btoi kan?sapa x syg abg halim??mai ckp aku..suma family da syg dia..tp napa la maklong pk mcm tuh..xnk la aku..mmg la kwn2 biasa je pon boleh..tp mslah nyer..lelaki klo kwn2 biasa ngn aku msti nk kwn luar biasa punya..xnk da pisang berbuah byk kali.skali sudah.. :p yg lepas2 tu..xnk da jadi lg..da jadi tragedi itu ini..bru rasa..owh..abg halim syg jgk kat aku...:) ingt xsyg~ hahaha

sesungguhnya..mmg aku syg sgt sama abg halim...abg halim pon kan??klo xsyg xkn tiap2 bulan nk dtg kedah tgk yong kan??

wlupon abg halim kurang tonjol perasaan..x romantik..tp abg halim ttg syg yong kan?yong je taw..
:( so pasni..jgn la nk kenal2kan aku ngn sape2 da...xpyah la nk kenalkan aku ngn anak dato mana pon...suma tu buat aku sentap jiwa raga aww..mlm2 nangis kot! hahaha..feeling sad sorg2...mlm ni ja aku rasa mcm nk taip panjang2..sbb xtaw nk crita kat sapa da... klo x ske boleh singgah blog lain ya..


oke..stop crita tu...skg nk tunjuk sket air tgn aku...teka aku msak apa smlm????

taraaaaaaaa!!! second cheese cake alinac lover!!!


hodoh ek??hentam jele labu..xde la susah sgt pon.. :) sodap jgk..tgh mlm buat sorg2..ptg ni sudah hbis satu talam cheese cake tu..sok maybe nk buat lg satu resepi..resepi apa??tgguuuuu je ek..
ni resepi cheese cake..saya kongsi kan bersama...cake ni saya tambah yoguart strawberi...sbb tu wrna mcm pink2 sket :0 selamat mencuba :)

2 (8 oz.) pkgs. Philadelphia cream cheese
3/4 c. sugar
2 tsp. lemon juice
1 tsp. esen vanilla
2 eggs

CARA MENYEDIAKAN

Pukul keju hingga lembut dan sedikit kembang. Kemudian masukkan gula,esen vanilla dan jus lemon. Pukul sehingga sebati. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Pukul sehingga sebati. Masak dalam microwave selama 28 minit pada 'medium' level,bukak hanya selepas 28 minit. Ambil garfu cucuk pada bahagian tepi dan tgh.
Jika masih banyak cake yang melekat di garfu, tambah 2 minit lagi. Jika masih tidak masak, tambah lagi 2 minit. Selamat mencuba.
(Fillings boleh diletakkan di atas cake setelah cake masak.Biarkan sejuk beberapa jam dahulu sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk)

watermark red

11 ulasan:

princeduyong berkata...

hurm...setia pada yang satu kan....

Dark Half berkata...

ok per n3 ni... :)
saspek la sama awk sbb setia
pangkat & material x mnjamin hepiness..

Asyraf Hamasaki berkata...

walawehhh mcm tak ikhlas jer citer
tetibe masuk citer kek
part atas dah best dah ~~"
anti climaks betul larh

äþèéž™ berkata...

just wanna share my thought

http://hafizanhasan.blogspot.com/p/bicara-tentang-cinta.html

MiSz_aIN berkata...

mcm menarik je cheese cake tu.nak.
haha

FyZa berkata...

nmpk sdp..nyum3..;)

alinac lover berkata...

@princeduyongye :(

alinac lover berkata...

@Dark Halfhehehe~

alinac lover berkata...

@Asyraf Hamasakiceh!

alinac lover berkata...

@MiSz_aINala biasa2 sje~

alinac lover berkata...

@FyZajom mkn!

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...