Rabu, 2 Februari 2011

:: dulu>>kini>>selamanya ::

Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca.
Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.


2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr!!!! masuk.....!!!
Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas...baru masuk...


3. Dulu, masa tidur menghadap muka...rapat-rapat,
sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....


4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag ke...), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la....


5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama brand....sedondon...
Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!


6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron tudung.pakai tudung....
Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati....macam la ada orang nak tengok dia.....hiyyyy!!! Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)


 7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping, 
sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?"


 8. Dulu, hebat.....!!! sebulan sampai 12 kali...,
 sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juga... 


9. Dulu, menunggu pun dah keras..... sekarang, menunggu nak keras...


10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka...jgn pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"






Aikk ada yang senyum nampakkk...?? Waaaa kaa kaaa kaaaaa !!!!!!!! :p

6 ulasan:

sophie berkata...

Jauh beza dulu dan sekarang!

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

betol...so kadang2 time cinta cintun ni sume dok cover jerk..tp siapa yang dapat pasangan yang sama masa bercinta baguslah...
~ tak blh ke nak nak maintain kan?~

alinac lover berkata...

sophie..taw xpe..adoi..kuang asam btoi aww...

hawa-itu lah.klo dpt yg maintain jerk..alangkah bahagia nyer..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kena cari yang betol2..payah jugak..huhu..nak kena scan ni

niDa berkata...

kalau bole nak sama je dulu ke sekarang ke akan datang ke.... akan datang kena la lagi bertambah sayang...

doa2 saya x mcm tu.. huhuhu

tiefazatie berkata...

wah...lain bebenor!

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...