Ahad, 28 Februari 2010

:: di hari minggu ::


today da hari ahad..xtaw la apa yg akan aku buat today..
plan pertama..nk pg spa ler...ada org nk massage today but dunno pkol brapa..
so..now..aku nk borak pasal apa yg berlaku smlm..

smlm..27 Feb 2010..
pg2 lagi tok ajak aku p pasar besar..bli brg dapur..
tibe2 dtg plk idea tok nk masak laksa..wah!!! nyum2...aku ske bangat deh..hahaha
blik jerk umah..apa lg..kejut dak2 umah..suh wat gotong-royong..haha..mcm nk raya jerk rasa...
angkatan gotong-royong yg ada smlm..
ada r dlm 6 org..abg halim,abg pejal, apis, icha, meera n tisya..

angkatan memasak lak ialah tok, aku n teh...
tgh2 dok msak..bole plak bru perasan ada brg tertggl kat pasar..uh...
hampeh btol..xske ah..da 2 kali aku n tok tertggl brg kat kdai cina tuh..
so...aku n tok pon pg la smula ke pasar..
mujur la xjauh sgt..klo x..mmg mlas da aku nk pasar tuh smula...
cina tuh pon berkata :"haiya ini 2 olang..bli balang pon x maw amik"..
hehe..smbil tersenyih2..kami pon amik brg n trus berambus dr pasar besar sg petani...

da smpai umah terus la kami meneruskan urusan masak memasak kami..
time lunch..mkanan pon siap..n dorg pon da siap kemas2 umah (dalam n luar umah)
wah...penat aw..umah xde la besar..tp lebar jerk..hahaha

ptg lak..aku bwk la suma langsir2 umah aku pg dobi,
pastu singgah spa jap anta brg,then p tesco (shopping sket) huhu..last p CS (central square..shopping complex yg dekat ngn umah aku)..
yg ikut aku adalah abg halim,icha n huda...
kitrg round2 jap pg kdai hp..makan aiskrim n pg kdai cd..
uh sakit kaki ah...

dah pkol 6..maka kami blik la umah..dah smpai umah..
teh pulak ajak men badminton..hahaha..da lama x men..mcm besh ni..
aku pon nk try la power kan..eh..eh...x terror lorh..hentam jela labu..
aku pon dgn smangat nk kuruskan bdan( berat aku naik lg masa aku timbang kat spa td)
trus la main dgn bersungguh2..uh..uh ;)

mlm..xde mende da nk wat..sumer rileks aja..tgk tv..men PC.. n bla9...
syukur..aku msih ada family..n i love them..
pasni kita wat aktiviti sama2 lagi oke geng.. ;P

alamak..da pkol brapa ni...nk p keje dah..
pasni aku membebel lagi yek..
daaa

Alinac LOver

4 ulasan:

Encik H berkata...

Lama dah x update nih...bz k?

alinac lover berkata...

aik..ikut perkembangan i ke apa??

Encik H berkata...

hehe...xdelah..saje2 jer tgk post anda...

alinac lover berkata...

hehe..i x bz pon...
but xde pape nk post kan skg..nnti ada la citer terbaru..
hehe
salam perkenalan~

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...