Khamis, 21 April 2011

:: Tutorial | Update blog guna Blackberry part 1 ::


peh! ada hati jugak yong nak buat tutorial..hehehee x salah kongsi ilmu kan? yang salah nya kalo mengajar ilmu yang salah..hope ilmu yang nak dipeturunkan ni bukannya ilmu yang salah la yer..oke mari kita teruskan belajar ye murid-murid.

LANGKAH PERTAMA

CLIK DASHBOARD -> SETTING ->EMAIL &MOBILE ->POSTING OPTION*-> SAVE.

DASHBOARD --> SETTING




 SETTING ->EMAIL &MOBILE ->POSTING OPTION*-> SAVE.

*NOTA- pada bahagian Email posting address tu korang letak la nick korang situ..sebagai contoh yong punya nick juling..so jadi la alinaclover88.juling@blogger.com. kiranya dah jadi email baru la untuk korang post blog nanti :)

then click SAVE.

LANGKAH KEDUA.

CLICK
-BLACKBERRY APLICATION WORLD PADA SKRIN BLACKBERRY ANDA



-PADA BAHAGIAN CATEGORIES TU KORANG CLICK IM & SOCIAL NETWORKING.PILIH BLOGS.


-PILIH SHOWME! PHOTOBLOGGER (FREE)




-DOWNLOAD--> RUN




-BILA DA SIAP DOWnLOAD KORANG CLICK PADA SHOWME! PHOTOBLOGGER TERSEBUT.




 TENGOK KAT BAHAGIAN BAWAH SEKALI ADA OPTIONS.
CLICK OPTIONS DAN TULIS Email posting address KORANG TADI..
CONTOH YONG PUNYA alinaclover88.juling@blogger.com


-THEN SAVE


Siap! korang da bole amik gambar dan post blog macam biasa :) nanti dibawah entri korang akan nampak macam ni..




oke..siap da part 1..kalo ada yang tak paham lagi bole la mai tanya ceq naa..ceq sedia membantu :) tak pon click here and pahamkan sendiri hehhehe.


ada sambungan nanti..okbai!


blackberry mana yang anda suka?

10 ulasan:

AngahSayang2314 berkata...

huhuhuhuuuu x ada phone canggih punnn in case 1 hari nanti kot

Salmia berkata...

faham cikguuuu...

Redbloodsnow berkata...

wahh bgs yong. mane taw karang2 zie tukar ke blackberry. senang lah gnie..hikss

rara pinkmafia berkata...

wahhhh bile lah dpt pakai bb ni. =(

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kita tak pakai BB..heheh...pakai biasa jerk..

Amirrah Zawani berkata...

tak mampu nk pakai BB.. =_=

TINA berkata...

Assalamualaikum

tina tak ada nset canggih la

jeBateja berkata...

hebat....tq atas info hang....

MRS. K berkata...

ala dik, akak cari photo blogger tu tak de pon..

MRS. K berkata...

ala.. akak punye fon bold takleh guna application photoblogger la.. ada cara lain tak? bila update gambo tak nak kua la.. kalau tulisan saja boleh pulak

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...